KalPa oli tyly isäntä JYPille – voittoputki katkesi

JYPin kuuden ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki katkesi tylysti Kuopiossa perjantaina, kun KalPa nappasi täyden pistepotin maalein 5-0 (0-0, 4-0, 1-0). Onneksi heti huomenna JYP pääsee takaisin tositoimiin, kun kotihallissa LähiTapiola Areenalla on vastassa Lappeenrannan SaiPa.  

Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

Ottelun avauserä oli vielä tasainen. Alkua hallitsi hienokseltaan KalPa, mutta avauserän toisella kympillä myös JYP loi tukun maalipaikkoja. Toisessa erässä KalPa meni menojaan. Ykköstähtenä tuikki nuorten Leijonien kisoista tippunut Eetu Luostarinen, joka takoi pisteet 3+1 vajaaseen 14 minuuttiin.

Kun päätöserän alkuun Juuso Riikola maalasi vielä ylivoimalla, oli ottelu paketissa. Kolmannessa erässä JYP aloitti jo latautumisen launtain SaiPa-kotipeliin, jossa joukkue laittaa varmasti kaiken likoon palatakseen takaisin voittojen tielle.

– Vastustaja oli taululla näkyvin numeroin parempi tänään. Heillä oli kova liike läpi ottelun ja siihen me ei pystytty vastaamaan. Oman pään puolustustilanteissa meillä jäi paljon parannettavaa, JYP-valmennuksen Jukka Ahvenjärvi totesi.

– Kun on tilanteissa jäljessä, niin se mylly lähtee pyörimään omassa päässä. Kun puolustuspeli on vajaata, niin hyökkäyspeliin ei jää panoksia. Se oli tilanne tänään, Jusu jatkoi.

KalPa takoi kolme maalia ylivoimalla neljästä tilaisuudesta. Sanomattakin on selvää, että alivoimapelin pitää parantua.

– Erittäin huonoa puolustuspelaamista ja kolme av-maalia. Jos se on huonoa, niin myös hyökkäys on huonoa. Puolustus sakkasi tänään. Siellä on tiettyä epävarmuutta alivoimassa. Se ei ole toiminut viime aikoina, mutta sitä kyllä koko ajan työstetään. Viime kaudella se oli Liigan parasta, mutta nyt on ollut vähän hankalaa, päävalmentaja Marko Virtanen sanoi Ruutu+:n haastattelussa.

JYP nieleskelee tappion kuitenkin nopeasti. Huomenna lauantaina haetaan seuraavaa voittoa, kun kotikentällä on vastassa SaiPa loppiaisen kunniaksi. Osta lippusi SaiPa-peliin TÄMÄN LINKIN kautta. Tarjolla jälleen mm. edullisia perhecombo-lippuja hintaan 15€/henkilö.