Karvas tappio JYPille – yksi sarjapiste kuitenkin tuliaisiksi Hakametsästä

JYP koki kitkerän tappion viikon toisessa ottelussaan keskiviikkoiltana Tampereen Hakametsässä, kun kirvesrinnat puristivat voittoon jatkoajan jälkeen maalein 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 1-0). Tappiosta huolimatta JYP säilytti yhden sarjapisteensä myötä Liigan kolmannen sijan. 

Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

JYP ja ottelun enemmän pelannut Tappara ovat nyt tasapisteissä taulukon kolmannella ja neljännellä sijalla. Yhden ottelun JYPiä enemmän pelannut TPS on puolestaan kahden pisteen päässä.

– Peli oli erittäin tasainen ja maalipaikat olivat vähissä, kuten aina on Tapparaa vastaan. Pystyttiin kuitenkin pelin edetessä parantamaan meidän 5-5-pelaamista, JYP-valmennuksen Jukka Ahvenjärvi totesi.

– Ei kuitenkaan tänään oltu riittävän teräviä iskemään vastaan ja kääntämään peliä. Sitä kautta me ei saatu luotua tarpeeksi paikkoja. Vastustaja myös puolusti erittäin hyvin. Tuon enempään ei tänään meidän peli riittänyt, Jusu jatkoi.

Ottelun avauserässä JYP karkasi illan ainoalla ylivoimallaan johtoon, kun Juuso Puuustinen ohjasi komeasti Mikko Mäenpään viivavedon verkkoon. Maaliin myös tehopiste Jarkko Immoselle. ”Rantasalmen sulttaanille” syöttöpiste oli jo kauden 32:s. Tappara tasoitti avauserässä niin ikään ylivoimalla Mikko Lehtosen laukauksella.

Toisessa erässä Tappara puolestaan karkasi johtoon, kun Niko Ojamäki käytti JYPin virheen hyväkseen. Hurrikaani raivosi vielä samassa erässä tasoihin kapteeni Juha-Pekka Hytöselle vedon livahdettua Tappara-vahti Dominik Hrachovinan längistä sisään. Päätöserä oli maaliton, mutta jatkoajalla kotijoukkueen voiton sinetöi Niko Mikkola.

-Pitää kuitenkin muistaa, että jokainen saavutettu piste on tärkeä tässä sarjassa ja ne tökkäävät aina meidän juttua eteenpäin.

JYPille puhallettiin ottelussa peräti kuusi kahden minuutin rangaistusta, joista osa tuli varsin kepein perustein. Ahvenjärvi ei kuitenkaan tappiosta tuomareita syytellyt.

– En ala sitä asiaa kommentoimaan. Päinvastoin pitää nostaa esiin meidän hyvä alivoimapelaaminen. Iso työ siltä osastolta tänään. Selvää tietenkin on, että jäähyt sotkivat aika tavalla meidän pelirytmiä. Pelin virtaus ei missään nimessä tänään ollut meidän kannalta suosiollinen.

JYPin härkäviikko jatkuu perjantaina Helsingissä IFK:n vieraana.

– Ihan selvää on, että perjantaina on huikean kova taistelu jälleen luvassa. HIFK on kovassa vireessä ja ovat juuri meidän takana sarjataulukossa. JYP-perhe on kuitenkin valmis paiskomaan taas töitä. Nautitaan siitä, että meillä on näin kovia pelejä edessä. Sitä varten tässä on kovasti harjoiteltu, Ahvenjärvi päättää.

Neljän ottelun viikko huipentuu lauantaina kotijäällä LähiTapiola Areenalla, kun vieraaksi saapuu aina yhtä rakas Kuopion KalPa. Kyseessä on Hall of Fame -ottelu, jossa JYP julkistaa kuusi ensimmäistä JYP Hall of Fame -jäsentä. Perustamalla JYP Hall of Famen seura haluaa kunnioittaa ja korostaa historiansa merkkihenkilöitä ja tärkeitä tapahtumia.

Lunasta oma lippusi Hall of Fame -peliin TÄMÄN LINKIN kautta.