Samuli Ratiselle Liigadebyytti tänään JYPin paidassa

Samuli Ratinen,19, debytoi tänään JYPin liigapaidassa. Samuli kuuluu Jyväskylän kiekkokoulun seuraaviin suuriin hyökkääjälupauksiin ja hän on tällä pelikaudella ollut erinomaisesti menestyneen JYPin A -nuorten joukkueen tehokkain pelaaja. 39 ottelussa on syntynyt 16 maalia + 29 maalisyöttöä eli 45 tehopistettä.

Miesten kiekkoa Ratinen on päässyt ”jallittamaan” JYPin kanssa kahden CHL -ottelun verran ja lisäksi hän on vieraillut Mestiksessä KeuPassa ja RoKissa yhteensä seitsemän ottelun verran tänä talvena.

Saarijärven NMKY:n kasvatti liittyi JYPin nuorempiin C -junioreihin kuusi vuotta sitten. Kahden ensimmäisen JYP-kautensa ajan hän oli yläasteikäinen koulupoika ja vanhemmat kuljettivat Samulia päivittäin JYPin harjoituksiin Saarijärveltä, edestakaisen matkan ollessa noin 150 kilometriä per treenireissu.

Mainiosta mailatekniikasta ja syöttötaidostaan tunnettu vantterajalkainen taituri pelasi viime syksynä myös kaksi turnausta Suomen nuorten maajoukkueissa, elo- ja marraskuussa.

 

Jo aiemmin tällä kaudella JYPiä edustanut puolustaja Tuomas Salmela, 22, tulee JYPiin puolestaan muutaman päivän lainalle Mestis -seura RoKista. Aiemmin tällä pelikaudella Salmela pelasi JYPin paidassa yhteensä 12 ottelua Liigaa ja CHL:ää. Keskitalvella Salmela on pelannut 29 Mestis -ottelua RoKissa Rovaniemellä. Hän aloitti myös liikunnanohjaajan opinnot Rovaniemellä ammattikorkeakoulussa viime syksynä. 29:ssä Mestis-ottelussaan Tuomas on tehnyt tehot 2+8, plusmiinus-tilaston ollessa +4.