JYP nappasi tärkeän voiton KooKoosta

JYP palasi upeasti voittokantaan keskiviikkona kotikaukalossa, kun Kouvolan KooKoo kaatui maalein 4-2 (1-1, 1-0, 2-1). Upeat 4 051 katsojaa oli lehtereillä seuraamassa Hurrikaanin voittopeliä. JYP kiittää! 

Hurrikaani sulattaa sydämet – Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

Ottelun avauserään JYP tuli raivokkaasti, mutta KooKoo sai silti avausmaalin, kun ylivoiman jälkitilanteesta Malte Strömwall iski kiekon verkkoon ajassa 14.58. JYP kiri samassa erässä vielä rinnalle, kun Henri Kanninen laukoi kumilaatan pussiin ylivoimalla Jerry Turkulaisen upeasta syötöstä. Maaliin syöttöpiste myös Antti Suomelalle, joka jatkaa koko Liigan pistepörssin kärjessä.

– Ei ihan päästy parhaimpaan avauserässä, mutta toisessa erässä oltiin jo selvästi parempia. Kaveri sai keskialueella vähän pomppuja ja niistä halpoja maaleja, mutta siihen ne varmasti myös pyrki. Luotiin iso määrä maalipaikkoja ja onneksi tehtiin lopulta ne tarvittavat, Kanninen summasi ottelua.

Henri Kanninen tuulettaa maalia. Kuvat: Jiri Halttunen.

Toisessa erässä JYP painosti ja se palkittiin yhdellä maalilla. Ajassa 27.55 Juuso Puustinen iski kauden 29. maalinsa ylivoimalla. Päätöserän alkupuolella Tomi Leivo tasoitti, mutta lopulta JYP porskutti voittoon. Ossi Louhivaaran hurja kuti rimojen kautta kävi kuin kävikin maalin puolella ajassa 47.11. Vain 17 sekuntia myöhemmin Jani Tuppurainen ohjasi ratkaisevan 4-2-maalin Juuso Vainion laukauksesta.

– Meidän asenne ja huolellisuus oli ihan eri luokkaa kuin eilen Lappeenrannassa. Meillä oli kauden alussa tavoite olla kahden joukossa runkosarjassa ja sinne pyritään. Eilen menetettiin pisteet, mutta nyt siihen ei ole enää varaa, Kanninen totesi.

Voitto oli erittäin tärkeä JYPille, joka on illan pelin jälkeen sarjataulukossa kolmantena kaksi pistettä edellä ottelun vähemmän pelannutta Tapparaa. TPS on puolestaan toisena Hurrikaanin edellä niin ikään kahden pisteen turvin.

– Eilen käytiin aika napakka palaveri pelin jälkeen. Arki on nyt koittanut ja lomat on lusittu. Hyvin joukkue otti nyt sen vastaan. Tänään pelattiin hyvää JYP-kiekkoa, päävalmentaja Marko Virtanen niputti.

Virtasta lämmitti hyvä viisikkopelaaminen. JYP dominoi kenttätapahtumia, sillä laukaukset maalia kohti menivät kotijoukkueen nimiin 46-16.

– Ei me käytännössä annettu maalipaikkoja tasakentällisin kaverille. Toisaalta taas tuotettiin iso määrä paikkoja itse. Pikkaisen pitää tukistaa joukkuetta huonosta maalintekotehokkuudesta, Virtanen koki.

Torstaina JYP saa viettää ansaittua lepopäivää. Perjantaina LähiTapiola Areenalla nähdään jälleen huikea kiekkotrilleri, kun juuri samoista sijoista kamppaileva Turun Palloseura saapuu vieraaksi! Nostetaan yhdessä kannustamalla JYP ohi turkulaisten! Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta. Nyt on jälleen aika laittaa mökki täyteen!