JYP taipui Ilvekselle Hakametsässä – revanssi heti huomenna CHL-juhlapelissä!

JYP palasi kotimaisen Liigan pariin riemukkaan CHL-mestaruuden jälkeen perjantaina Hakametsässä. Tampereen Ilves kuitenkin vei voiton vaiherikkaassa ottelussa maalein 6-3 (3-1, 2-o, 1-2). Joukkueet kohtaavat heti huomenna JYPinkylässä LähiTapiola Areenalla. 

Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

Ottelun alku oli JYPille hankala, kun jo 20 sekunnin pelin jälkeen Teemu Rautiainen pääsi sutimaan maalin edestä avausosuman. Ilves karkasi kahden maalin johtoon jo ajassa 04.52, kun Ville Meskanen onnistui. JYP sai pikku hiljaa juonen päästä kiinni ja sai kaivatun kavennuksen Jerry Turkulaisen komealla laukauksella. Meskanen kuitenkin löi erän loppupuolella Ilvekselle 3-1-lukemat.

Toisessa erässä JYP haki vimmatusti kavennusta, mutta ilman tulosta. Sitten Ilves iski kaksi kertaa erän lopussa Otto Koivulan ja Sami Sandellin toimesta. Päätöserässä JYP kiri Juuso Puustisen ja Henri Kannisen maaleilla vielä lähelle, mutta loppulukemat iski tyhjiin Rautiainen.

– Joukkueena hävittiin vähän joka osa-alueella tilanteet. Erikoistilanteet ei toiminut, kamppailu jäi vajaaksi ja koko ajan oltiin vähän jäljessä, Jerry Turkulainen summasi.

– Sitten taas toisaalta kaveri oli äärettömän tehokas omissa paikoissaan ja me vähän hukattiin omia tilaisuuksia. Oltiin ylipäätään liian huolimattomia, Turkulainen jatkoi.

JYPin onnistujiin lukeutunut Turkulainen oli ketjukavereidensa Puustisen ja Antti Suomelan kanssa ehdottomasti Hurrikaanin terävin kaarti perjantaina. Turkulainen ja Puustinen nakuttivat tehot 1+1 ja kultakypärä Suomela säesti yhdellä syötöllä.

– Me on nyt taas saatu muutama hyvä peli Puustisen ja Suomelan kanssa alle. Tänään se näkyi meillä pisteiden muodossa taululla, mutta eipä se paljoa lohduta, kun voitto jäi haaveeksi, Turkulainen totesi.

JYP ja Ilves mittaavat tasonsa uudestaan siis heti huomenna lauantaina LähiTapiola Areenalla. Selvää on, että taisteluhalukkuutta ja himoa pitää löytyä aimo annos enemmän.

– Huomenna kaikki lähtee siitä, että meidän pitää nostaa meidän kamppailuvalmiutta selvästi. Sitten paikoista pitää vaan laittaa kiekot verkkoon. Mahtavaa on se, että jo huomenna päästään uudestaan jäälle. Tavoite on tietenkin kääntää roolit ja laittaa Ilves pakettiin, Turkulainen niputtaa yhteen.

Lauantain Ilves-pelissä JYP juhlistaa Euroopan mestaruutta. Tarjolla on mestaruuskakkua kaikille paikalle tulijoille klo 15.30-16.30. Varsinainen juhlaseremonia alkaa n. klo 16.45, joten olethan ajoissa paikalla. Jäällä näemme mestaruuspokaalin joukkueen tuomana sekä Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koiviston terveiset JYP-perheelle. Seremonian kruunaa juhlallinen mestaruusviirin nostaminen LähiTapiola Areenan kattoon.

Pokaali on esillä ottelun ajan JYP Hall of Fame:ssa sekä ottelun jälkeen A-baarissa yhdessä pelaajien kanssa. Näitä hetkiä on harvoin tarjolla, joten tervetuloa paikalle todistamaan historiallista CHL-voittoa sekä kannustamaan JYP kotivoittoon Tampereen Ilveksestä.

Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.