JYP kärsi tappion viikon avausottelussa Lappeenrannassa

JYPin neljän ottelun viikko starttasi tiistai-iltana Lappeenrannasta. Suorasta pudotuspelipaikasta taisteleva kotijoukkue SaiPa oli tyly isäntä vieden voiton maalein 6-1 (1-0, 2-1, 3-0). 

Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

– Työnteko ja huolellisuus ei kerta kaikkiaan tänään riittänyt. Jokaisen joukkueen jäsenen, niin pelaajan kuin valmentajan, on petrattava. Perusasiat on tehtävä laadukkaammin, JYP-valmennuksen Jukka Ahvenjärvi puhisi ottelun jälkeen.

Hurrikaani aloitti ottelun hyvin, mutta ei saanut painostusjaksoista huolimatta kiekkoa maaliin. Lopulta avausmaalin teki SaiPa kahden miehen ylivoimalla, kun ajassa 08.12 onnistui Kim Strömberg. Myös JYPillä oli etsikkoaikansa avauserässä ylivoimalla, kun Brett Carson sai 5+20 minuutin rangaistuksen keihästettyään JYPin kultakypärä Antti Suomelaa.

JYP pelasi yli minuutin kahden miehen ylivoimalla, mutta Frans Tuohimaa kesti SaiPan maalilla. Ensimmäinen erä oli JYPiltä hyvä, vaikka SaiPa erän ainokaisen tekikin. Toisessa erässä kapteeni Juha-Pekka Hytönen tasoitti paluukiekosta ajassa 27.08 Henri Kannisen vedon jälkeen. Saman erän aikana SaiPa karkasi kahden maalin johtoon, kun Curtis Hamilton ja Jonatan Tanus onnistuivat pikavauhtia.

Päätöserässä JYP yritti kiriä, mutta selkäranka naksahti, kun Ville Koho viimeisteli vastahyökkäyksestä 4-1-lukemat ajassa 48.07. Päätöserässä Roy Radke onnistui isännille vielä kahdesti.

– Ensimmäisessä erässä oltiin pelissä hyvin mukana. Kaveri sai maalin ylivoimalla, mutta oli meilläkin paikat ratkoa ylivoimalla. Toinen ja kolmas erä ei kuitenkaan jättänyt mitään seliteltävää. Me oltiin yksinkertaisesti tänään huonoja, Ahvenjärvi summasi.

– SaiPa puolusti hyvin oman pään ja tukki keskialueen. He saivat lisää virtaa onnistumisista ja se ruokki sitä kautta otetta heidän suuntaan. Meidän oma työmäärä ei ollut ollenkaan riittävällä tasolla, jotta tässä sarjassa voisi pisteistä taistella, Jusu jatkoi.

JYP pääsee onneksi hakemaan nopeasti paluuta takaisin voittokantaan. Jo huomenna keskiviikkona Hurrikaani raivoaa kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla, kun vastassa on Kouvolan KooKoo. Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.

Hurrikaani nähdään kotikaukalossa tällä viikolla kahdesti, sillä perjantaina JYPinkylään saapuu samoista sijoista taisteleva TPS. Viikon viimeisen pelin JYP pelaa lauantaina Kuopiossa KalPan vieraana.