JYPille riemukas voitto Jukureista – Suomela nousi pistepörssin kärkeen

JYP nappasi viikon kolmannen voittonsa lauantaina kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla, kun Mikkelin Jukurit kaatui kovassa taistelussa maalein 4-1 (1-0, 1-0, 2-1). Voitto nosti Hurrikaanin jo sarjataulukon kolmannelle tilalle. Kakkostila on vain kahden pisteen päässä. 

Hurrikaani valloittaa sydämet – Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

Jukurit tuli otteluun ennakkoluulottomasti, mutta JYP puolusti hyvin. Hurrikaanipaidat karkasivat johtoon ylivoimalla ajassa 17.52, kun Antti Suomela iski kiekon verkkoon. Toisessa erässä JYPin murhaavan tehokas ylivoima toimi jälleen. Henri Kanninen sai loistavan syötön maalin takaa Jerry Turkulaiselta, eikä Kanninen erehtynyt. Turkulainen alusti molemmat JYPin ylivoimaosumat.

Päätöserän alussa Jukurit tuli vielä taisteluun mukaan, kun Samuli Piipponen napautti kiekon ohi Jussi Olkinuoran. JYPin uusiin hankintoihin lukeutuva Jussi Nättinen oli lähellä uransa ensimmäistä liigamaalia päätöserässä. Videotarkistuksen jälkeen 30-vuotiaan Nättisen maali kuitenkin hylättiin. Ossi Louhivaara ja Juuso Puustinen löivät loppulukemat tyhjiin.

– Toisella kun ei ole mitään menetettävää, niin he voivat aina pelata ennakkoluulottomasti.  Kaikki ovat olleet Jukureita vastaan maalin pelejä ja niin tänäänkin. Kolmen pelin viikko ja kahdeksan pistettä. Se on kova suoritus. Olen todella ylpeä joukkueesta, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen hehkutti.

JYPille elintärkeä voitto Jukureista. Kuvat: Vesa Pöppönen.

Suomela vietti huikeaa tehoiltaa ja nakutti pisteet 1+2. Samalla JYPin kultakypärä nousi Liigan pistepörssin kärkeen tehoin 18+35=53. Olympialaisissa Suomea edustava Kärppien Julius Junttila sekä TPS:n Tomi Kallio ovat kahden pisteen päässä.

JYP otti lauantai-iltana todellisen rutiinivoiton. Jukurit pisti kampoihin, mutta kovavireinen Hurrikaani käytti omat tilaisuutensa tehokkaasti.

– Ei ole koskaan ollut helppoja pelejä Jukureita vastaan. Tänään tehtiin kaikki tarvittava ja saatiin kolme pistettä. Todella tärkeä viikko pelattiin. Ollaan lähdetty hakemaan sitä kakkostilaa tosissaan. Alkaa olemaan joukkueen rutiinitaso kohdillaan, Kanninen myhäili.

LähiTapiolan 3 787 katsojaa näkivät ensi kertaa kotikaukalossa JYPin uuden hankinnan Jake Newtonin. Jenkkipuolustajan peliaika jäi vielä pieneksi, mutta varmaa on, että olympiatauon jälkeen pesee ja linkoaa.

– Jakella oli vasta yhdet harjoitukset alla. Hän on pelannut enemmän kuin harjoitellut meidän kanssa. Hänellä on vielä totutteluvaihe menossa. On sovittu, että mennään askel kerrallaan hänen kanssaan eteenpäin. Ensi viikolla pääsemme yhdessä harjoittelemaan ja tutustumaan paremmin toisiimme, Virtanen valotti tilannetta.

– Kaksi peliä ja kuusi pistettä. Ei ole mitään muuta kuin hyvää sanottavaa joukkueesta. Jokainen piste on tärkeä meille nyt. Saatiin kahdeksan pistettä kolmeen peliin tällä viikolla, Newton itse summasi.

Minkälaisen pelaajan JYP taitavasta puolustajasta saa loppukaudeksi?

– Olen hyökkäävä puolustaja. Tykkään tukea hyökkäyksiä ja tuoda kiekkoa jalalla sekä laukoa paljon. Kuitenkin tärkein tehtäväni on puolustuspäässä. Siitä aina lähdetään, Newton toteaa.

Jukurit-voitto oli JYPille historiallisesti 12. peräjälkeen kotikaukalossa.

Seuraavaksi JYP viettää reilun viikon olympiataukoa. Pelit jatkuvat 27. päivä tiistaina Lappeenrannassa SaiPaa vastaan. Kotikaukalossa JYP nähdään seuraavan kerran keskiviikkona 28. helmikuuta. Tuolloin on vastasas Newtonin alkukauden seura KooKoo. Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.