CHL-mestaruusviiri nousi kattoon – JYPille upea voitto Ilveksestä!

JYP nappasi upean revanssin Tampereen Ilveksestä lauantaina LähiTapiola Areenalla, kun tupsukorvat kellistyivät komean esityksen jälkeen maalein 5-1 (2-1, 3-0, 0-0). Se oli upea voitto Hurrikaanilta CHL-juhlaottelussa. Paikan päällä oli täysi tupa ja siitä JYP kiittää isosti!

Hurrikaani tuntee pulssinsa – Pelisykkeet tarjoaa Firstbeat.

Avauserässä Ilves karkasi johtoon ylivoimalla, kun Juhani Tamminen runnoi kiekon sisään ajassa 07.22. JYP kuitenkin näytti vahvuutensa ja iski kaksi maalia parin minuutin välein. Ensin Ilvestä rokotti komealla laukauksella Joonas Nättinen ja hetkeä myöhemmin Robert Rooba.

Toisessa erässä JYP laittoi lopullisesti Ilveksen kanveesiin. Jani Tuppurainen aloitti juhlat, ylivoimalla onnistui Henri Kanninen ja erän loppuun Mikko Kalteva niitasi hurjan lämärin.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto ja CHL-pokaali. Kuvat: Jiri Halttunen.

– Eilen oli hankala päivä. Ei meillä aika riittänyt, vaikka kuinka puhuttiin asiasta. Nyt se on kuitenkin ohi CHL-liiga. Tekemällä ne asiat pelkästään tapahtuu ja eilen ei oltu siihen valmiita. Ilves on äärimmäisen kovassa iskussa, päävalmentaja Marko Virtanen aloitti.

– Hankala oli alku tänään myös. Ilves karkasi johtoon, mutta sitten saatiin tekemisen kautta pelistä kiinni. Nyt kun viiri on katossa, niin matka jatkuu tämän kotimaan sarjan osalta. CHL on ohi, mutta isot asiat ovat vielä edessä, Veltsu jatkoi.

JYP juhlisti lauantain pelissä CHL-mestaruutta komeasti. Ensin saatiin CHL-pokaali jäälle ja sen jälkeen kaupunginjohtaja Timo Koivisto hehkutti JYPinkylän ylpeyttä hienoin sanoin. Lopuksi nostettiin mestaruusviiri LähiTapiola Areenan kattoon.

– Haluan kiittää JYPin faneja. Meillä oli halli tänään täynnä ja kaikki ovat tulleet arvostamaan tätä meidän suoritusta. Iso kiitos faneille ja vielä erityinen kiitos niille faneille, jotka olivat Växjössä pitkän matkan takana meitä kannustamassa. Arvostan isosti ja joukkue arvostaa myös, Virtanen hehkutti.

JYPin paidassa juhlapelissä kahden pisteen iltaa viettivät Tuppurainen (1+1), kultakypärä Antti Suomela (0+2), Jerry Turkulainen (0+2) ja Juuso Vainio (0+2).  Maalilla Jussi Olkinuora torjui muhkeat 29 kertaa ja oli tärkeä lenkki JYPin voitossa.

Turkulainen nakutti kahteen Ilves-peliin pisteet 1+4.

– Just sellaista peliä on nyt pelattu, mitä meidän kentältä vaaditaan. Tulos täytyy näkyä. Halutaan ja pystytään tuottamaan tilanteita joka vaihdossa. Todella paljon nautin tällä hetkellä äijien kanssa pelaamisesta, Turkulainen hehkutti viitaten ketjukavereihin Suomelaan ja Juuso Puustiseen.

RR88 iski pelin voittomaalin. Iso onnistuminen Rooballe.

– Ilves aloitti hyvin, mutta onnistuttiin kääntämään oma juna tänään oikeille raiteille. Sen jälkeen ei ollut niin väliä, mitä kaveri tekee. Jyskytettiin vaan omaa rataa. Sillä pelillä tulee hyvää tulosta, Rooba mietiskeli.

Seuraavan kerran CHL-mestari nähdään kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla ensi viikon tiistaina 13. helmikuuta, kun vastassa on ei enempää eikä vähempää kuin sarjakärki Oulun Kärpät. Osta lippusi huikeaan kiekkonäytelmään TÄMÄN LINKIN kautta.