JYPille upea voitto KalPasta – seuraavaksi edessä CHL-finaali!

JYP otti tärkeän voiton Kuopion KalPasta kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla lauantaina maalein 3-0 (0-0, 2-0, 1-0). Voitto oli JYPille ensimmäinen kuopiolaisista tällä kaudella ja myös tärkeä kenraaliharjoitus ennen ensi tiistain CHL-finaalia Växjö Lakersia vastaan. 

Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

– Lähestyttiin tätä peliä sillä tavalla, että ei ole oikein voitettu KalPaa tällä kaudella ja meillä on ensi tiistaina iso peli tulossa. Jos olisin jonkun joukkueen Suomesta voinut toivoa vastaan tässä vaiheessa sparraamaan meitä Växjö-peliä varten, niin se olisi ehdottomasti ollut KalPa, päävalmentaja Marko Virtanen sanaili.

– KalPa pelaa liikkuvaa ja modernia jääkiekkoa, mitä paljon Ruotsissa pelataan. Toivottavasti ei kuitenkaan näin kaoottista tule siellä Ruotsissa pelistä. Meidän alivoima pelasi hienosti. Olipahan värikäs ilta, Veltsu jatkoi.

Avauserässä oltiin vielä asemissa ja maaleja ei nähty. Toisessa erässä taas sattui ja tapahtui vaikka kuinka monen liigapelin mittapuulla. JYPille vihellettiin erässä 35 minuuttia jäähyjä. Joonas Nättinen sai ulosajon päähän kohdistuneesta taklauksesta, Mikko Mäenpää 2+2 minuuttia korkeasta mailasta ja vielä hilut päälle. Hurrikaani pelasi kuitenkin mieletöntä alivoimaa ja taisteli uhrautuvasti. Kaiken huipuksi JYP onnistui harvoina täyden kentällisen hetkillä kahdesti, kun maaliverkkoa heiluttivat Juuso Puustinen ja Ossi Louhivaara.

Ossi Louhivaara viimeisteli upean maalin JYPille. Kuvat: Jiri Halttunen.

– Todella harvinainen ilta kyllä. En ole varmaan koskaan ollut tuollaisessa pelissä mukana, missä tulee jäähyjä noin paljon. En ainakaan täällä Jyväskylässä. Selvitettiin kuitenkin alivoimat ja kaikki muut sekoilut hienosti. Iso voitto neljän pelin viikon lopuksi, JYPin kolmannen maalin päätöserässä laukonut Jerry Turkulainen totesi.

Illan tuomarilinja oli mielenkiintoinen. Toki mukaan mahtui jäähyn arvoisia suorituksia kuumassa ”Pönttövuoren derbyssä” kosolti, mutta silti tilanteet saivat pelaajiston välillä raivon partaalle.

– Jokaisella on varmasti omat mielipiteensä jäähyistä. Minusta osa jäähyistä näytti kuitenkin tulevan aika kyseenalaisesti, Turkulainen kommentoi.

JYP oli alivoimia lukuun ottamatta kuitenkin hyvin pelissä niskan päällä.

– Tämä oli erittäin hyvä kenraali CHL-finaalia varten. Siellä on myös vastassa tosi liikkuva joukkue kuten KalPa on. Varmasti on luvassa upea tapahtuma ja peli, Louhivaara ennakoi ensi tiistaita.

Hurrikaani taisteli tärkeän voiton myös siinä mielessä, että ottelussa juhlittiin JYPin Hall of Famen perustamista. Ensimmäisinä niminä jo jäädytettyjen pelinumeroiden lisäksi Hall of Fameen nimettiin Urpo Helkovaara, Sirkka-Liisa Korhonen, Antti Virtanen, Tuomas Pihlman, Sinuhe Wallinheimo ja Jari Jääskeläinen.