JYPille upea voitto sarjakärki Kärpistä kotiyleisön edessä

JYP saalisti erittäin tärkeän voiton sarjakärki Oulun Kärpistä tiistaina, kun Hurrikaani vei voiton rankkarikisan jälkeen maalein 5-4 (1-1, 1-2, 2-1, 0-0, 1-0). Voittonsa myötä JYP säilytti hyvät asetelmat taistella runkosarjan toisesta sijasta ja kotiedusta pudotuspeleihin. 

Pulssi nousee jäällä ja katsomossa – Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

Avauserässä maalit tasattiin. Ensin Kärpät siirtyi johtoon Ville Leskisen osumalla, mutta erän loppupuolella Joonas Nättisen laukaus tasoitti pelin. Toinen erä eteni pitkään aaltoillen päästä päähän, eikä kovin vaarallisia paikkoja nähty. Yhtäkkiä Kärpät iski kahdesti. Vain 23 sekunnin sisässä maalinteossa onnistuivat Miska Humaloja ja Charles Bertrand. JYPille todella tärkeän kavennuksen laukoi kuitenkin toisen erän loppuun Juuso Puustinen.

Päätöserän alkuun Puustinen toi ylivoimalla illan toisellaan JYPin jo tasoihin. Jani Hakanpää vei Kärpät jälleen johtoon, mutta Jarkko Immonen niittasi ylivoimalla tasoituksen ajassa 53.00. Peli eteni lopulta jatkoajalle, jossa tilanteita vyöryi molempiin päihin. Maaleja ei kuitenkaan nähty ja edessä oli jatkoaika. Voittolaukauskisassa JYPin sankariksi nousi Joonas Nättinen, joka onnistui kahdesti.

– Vauhdikasta lätkää oli tämä peli. Penkillä juteltiin toisessa eräsä, että oli jännä vaihe kun ei tapahdu mitään. Sitten kaveri teki kaksi ja meidän piti ruveta kirimään. Tämä peli kuvaa tätä jengi hyvin. Mitä kovempi haaste, niin sitä kovempi on meillä yritys, Puustinen totesi pelin jälkeen.

– Molemmilla oli hetkittäin hyvät jaksot ja myllytykset pelissä. Tiukkaa peliä kaiken kaikkiaan. Maalivahdit olivat hyviä tänään, Immonen puolestaan sanoi.

Illan avauskiekon pudotti leukemiapotilas Mikael. Kuvat: Jiri Halttunen.

JYP osoitti kovaa luonnetta pelissä ja otti kaksi tärkeää pistettä taistossa kotiedusta. Päävalmentaja Marko Virtanen oli syystäkin tyytyväinen.

–  Nämä ovat maalin pelejä olleet aina meidän välillä. Molemmat käyttivät omia vahvuuksiaan pelissä ja saivat omat pyörityksensä. Voimakkaita oli ne hetket, kun jompikumpi sai pelistä kiinni. Hyökkäys vastaan hyökkäys oli jotenkin tänään pelin ajatus, Virtanen mietiskeli.

– Eritttäin ylpeä olen joukkueesta. Noustiin kaksi kertaa tasoihin ja lopulta voittoon rankkareissa.

Hurrikaani on Euroopan mestari ja noussut huikeaan vireeseen myös kotoisessa Liigassa.

– Ups and downs ollut meillä kaudella ja niistä pitää oppia. Taaksepäin ei voi liikaa katella. Ollaan aika kovissa paikoissa oltu, eikä meitä enää mikään huimaa. Kun on niistä kovista paikoista päästy ulos, niin se antaa voimavaroja ja uskoa meille jatkoon, Puustinen vannoo.

JYPin viikko jatkuu perjantai-iltana vieraskaukalossa, kun vastassa on Rauman Lukko. Seuraavan kerran kotijäällä LähiTapiola Areenalla CHL-mestari nähdään lauantaina, kun JYPinkylään saapuu Mikkelin Jukurit.

Osta lippusi Jukureiden kaatoon TÄMÄN LINKIN kautta.