JYPin junnujoukkue kärsi tappion HIFK:n vieraana

Isoa pelaajarotaatiota perjantai-iltana Helsingin IFK:n vieraana käyttänyt JYP kärsi tappion lukemin 6-0 (1-0, 3-0, 2-0).  Runkopelaajista vain Robert Rooba, Nolan Yonkman ja Eetu Laurikainen olivat Helsingissä mukana. 

Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

JYPin paidassa täpötäydessä Nordenskiöldinkadun jäähallissa debytoi liigatasolla peräti kahdeksan pelaajaa. Matias Mustonen, Justus Mikkonen, Riku Sihvonen, Riku Tiainen, Olli-Petteri Viinikainen, Aleksanteri Heiskanen, Riku Tiainen ja Jussi Nättinen pukivat ensi kertaa JYP-paidan liigaottelussa päälleen. Heistä tosin Heiskanen toimi ottelussa luukkuvahtina.

– Ihan hauska kokemus tämä oli, vaikka peli nyt ei ihan nappiin mennytkään. Kyllä me kaikkemme tehtiin, mutta kaverilla oli aika paljon kovempi rutiini. Aika mieletöntä tehdä liigadebyytti täpötäydellä Nordiksella perjantai-iltana, Mustonen mehusteli pelin jälkeen.

Ottelun avauserässä JYP pysyi vielä pelissä mukana. Juhani Tyrväinen vei kuitenkin kotijoukkueen johtoon alivoimalla ajassa 07.44. Taiston käännekohta koettiin toisessa erässä ajassa 27.39, kun Olli Aitola sai ulosajon korkeasta mailasta. Aitola yritti nostaa Tyrväisen mailaa, mutta keppi napsahti suoraan kasvoihin. Viiden minuutin ylivoimansa aikana HIFK iski kahdesti Vili Sopasen ja Juha Jääskän toimesta. Kun vielä Lennart Petrell osui erän lopussa kertaalleen niin ikään ylivoimalla, alkoi ottelu olla taputeltu.

– Alivoimalla me ei tänään pärjätty. Otettiin ihan liikaa ylipäätään jäähyjä varsinkin toiseen erään. Kyllä huomasi, että täällä Liigassa on ylivoimalla paljon kovemmat jätkät vastassa. Kädet kävi aika nätisti verrattuna A-junnuihin ja Mestikseen, Mustonen summasi.

Päätöserässä HIFK kaunisteli kahdella ylivoimaosumalla loppulukemia Juha-Pekka Haatajan maalatessa kahdesti. 5 vs. 5-pelin nuori JYP-joukkue kuitenkin klaarasi ilman takaiskuja ja sai luotua myös muutamia mylläköitä HIFK:n päätyyn.

– Suurin ero junnuihin ja Mestikseen on ehdottomasti vauhdissa. Tilanteet tulee älyttömän nopeasti. Myös kamppailukovuus on ihan eri luokkaa ja varmaan juuri alivoimalla se tänään korostui, Mustonen sanoi.

Hurrikaanin neljän ottelun viikko huipentuu lauantaina kotijäällä LähiTapiola Areenalla, kun vieraaksi saapuu aina yhtä rakas Kuopion KalPa. Kyseessä on Hall of Fame -ottelu, jossa JYP julkistaa kuusi ensimmäistä JYP Hall of Fame -jäsentä. Perustamalla JYP Hall of Famen seura haluaa kunnioittaa ja korostaa historiansa merkkihenkilöitä ja tärkeitä tapahtumia.

Lunasta oma lippusi Hall of Fame -peliin TÄMÄN LINKIN kautta.