JYP runkosarjan neljäs – Antti Suomela pistepörssin voittoon

JYP päätti runkosarjan voitokkaasti, kun KooKoo kaatui vieraskentällä lauantaina maalein 5-1 (0-0, 4-0, 1-1). Voittonsa myötä JYP varmisti puolivälierien kotiedun. Hurrikaani oli runkosarjan neljäs ja kohtaa puolivälierissä HIFK:n. 

Hurjaa hurrikaani menoa! Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

– Ihan hyvät on mietteet nyt runkosarjan päätyttyä. Päästään aloittamaan pudotuspelit kotikentältä ja se on iso juttu. Ihan hyvä runkosarja lopulta pelattiin. Tavoite oli meillä kahden parhaan joukossa ja neljä pistettä jäätiin lopulta siitä. Ei ihan päästy tavoitteeseen, mutta lähellä se oli. Kouluarvosana runkosarjasta voisi olla 9-, päävalmentaja Marko Virtanen sanoi.

– Hyviä asioita oli paljon. Me on löydetty oma identiteetti ja pelattu paljon hyviä jaksoja. Toisaalta CHL kyllä rassasi meitä äärettömän paljon ja se toi välillä jopa epäinhimillisiä viikkoja meille. En halua sillä jossitella liikoja. Kyllä se kuitenkin antoi niin paljon upeita kokemuksia ja voittavia sellaisia, Veltsu jatkoi.

KooKoo oli runkosarjan päätöspelissä pahasti vajaamiehinen. Kotijoukkue rimpuili pelissä mukana avauserän, mutta toisessa erässä JYP latoi peräti neljä maalia katkaisten samalla kouvolalaisten selkärangan.

Maalinteon aloitti ajassa 23.09 Ossi Ikonen, joka laukoi siniviivasta kauden kolmannen täysosumansa. Reilua minuuttia myöhemmin onnistui Robert Rooba ja virolaisen maalin jälkeen vain 32 sekunnin päästä Jarkko Immonen. Erän lopussa Antti Suomela tyylitteli JYPille vielä yhden maalin.

Päätöserässä oli jo vahvasti pelailun makua. Molemmat joukkueet onnistuivat kerran, kun Henrik Koivisto onnistui läpiajosta KooKoolle ja JYPin uusi vahvistus Miha Verlic puolestaan keskisuomalaisille.  Verlic tehtaili muhkean pistesaldon 1+2. Slovenialaiselle pisteet ovat uran ensimmäiset Liigassa.

Antti Suomela voitti Liigan pistepörssin. Kuva: Jiri Halttunen.

Suomela puolestaan kunnostautui tehoin 1+1. Suomela voitti Liigan pistepörssin kautta aikain ensimmäisenä JYP-pelaajana. Miehen lopulliset tehot kirjattiin lukemiin 21+39=60. Jani Tuppurainen oli puolestaan pistepörssin kolmas lukemin 21+33=54.

Juuso Puustinen teki päätöskierroksella pisteet 0+2 ja pääsi ensimmäistä kertaa urallaan yli 50 pisteen. Pudi tehtaili 53 peliin pisteet 30+21=51. Puustinen oli pistepörssin kuudes ja Jarkko Immonen (13+37=50) kahdeksas.

JYPin osalta puolivälierät alkavat 21. maaliskuuta keskiviikkona LähiTapiola Areenalla. Huikea puolivälieräsarja luvassa, kun vastassa Helsingin IFK!

– HIFK on kova vastus. Hienoja ja tunteikkaita ovat aina pelit heitä vastaan olleet. Eipä tässä sen enempää osaa asiaa miettiä  vielä tässä vaiheessa, Virtanen totesi.