JYPille toinen voitto neljännesfinaaleissa – sankarina Ossi Ikonen!

JYP kaappasi kotiedun nimiinsä neljännesvälierien kolmannessa ottelussa lauantaina LähiTapiola Areenalla, kun Helsingin IFK kaatui jatkoajan jälkeen maalein 4-3 (0-1, 2-0, 1-2, 1-0). Paikalla oli täysi tupa eli komeat 4 437 katsojaa! JYP kiittää!


Pulssi nousee jäällä ja katsomossa – Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

JYP johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1. Pelit jatkuvat maanantaina Helsingissä.

Ottelun avauserään HIFK tuli vahvasti ja sai maalin ajassa 05.08, kun Jarkko Malinen onnistui. Pikku hiljaa myös Hurrikaani sai juonen päästä kiinni ja toisessa erässä alkoi tapahtua. Ensin ajassa 28.35 maalasi Mikko Kalteva ja erän lopussa Jarkko Immonen.

– Hieno oli jääkiekkotapahtuma. Tälläistä on parhaillaan suomalainen jääkiekko. Sitkeitä ovat molemmat joukkueet. Melkoista miekkailua oli peli. En edes jaksa laskea, kuinka monta korkeaa mailaa oli pelissä. Kun tunne ja yritys  on tapissa, niin niitä vain tapahtuu, JYP-luotsi Marko Virtanen sanoi.

JYP kuittasi ison voiton kotikaukalossa. Kuvat: Jiri Halttunen.

Päätöserässä Oliwer Kaski tasoitti HIFK:lle, mutta Immonen sivalsi jälleen JYPin johtoon. Stadilaiset punnersivat vielä kertaalleen tasoihin, kun vain 18 sekuntia ennen päätössummeria Kaski viimeisteli illan toisen osumansa.

Jatkoajalla JYPin sankariksi nousi Ossi Ikonen, joka viimeisteli ottelun voittomaalin ajassa 64.58. Maali oli Ikosen ensimmäinen Liigan pudotuspeleissä.

– Tähän mennessä ei kyllä uralla ole tullut tehtyä maalia noin maukkaaseen paikkaan. Tosi maukasta oli heittää uran ensimmäinen playoffs-maali, Ikonen herkutteli.

– Smela (Suomela) pyöri siellä maalin takana ja vähän arvelin, että se on niin velmu kaveri, että voi laittaa maalin ja maalivahdin välistä syötön. Lähdin vähän sitä haistelemaan ja sieltä tuli syöttö. Siitä vaan laitoin sisään, Ikonen jatkoi.

JYP johtaa ottelusarjaa, mutta kaksi kiinnitystä vielä tarvitaan. JYP on kuitannut nyt kaksi voittoa jatkoajalla. Joukkue on siis osoittanut upeaa kovuutta, vaikka HIFK kiri aivan viime hetkillä tasoihin. Resepti siihen on yksinkertainen.

– Eihän siinä. Jatkoaika on jatkoaika. Ei siinä voi mitään muuttaa. Pitää vaan jyskyttää omaa tekemistä. On luotettava omaan juttuun, Tuskin siinä kukaan mitään kania hatusta vetää, Jani Tuppurainen kommentoi.

Tuppurainen pelasi uransa 100. playoffs-pelin ja juhlisti sitä kolmella syöttöpisteellä. Ykkösvitja oli muutenkin vireessä, sillä Immonen iski kahdesti ja Joonas Nättinen tehtaili pisteet 0+2.

Seuraavan kerran pelataan maanantaina Helsingissä, jonne Hurrikaani tietenkin lähtee iso ryöstö mielessä. LähiTapiola Areenalla Hurrikaanin kevätmyrskyn voi todistaa seuraavan kerran ensi viikon keskiviikkona 28. maaliskuuta.

Lätkä on parasta paikan päällä! Osta lippusi seuraavaan kotimatsiin TÄMÄN LINKIN kautta!