JYPiltä huima aloitus – tuloksena kitkerä tappio jatkoajalla

JYP koki kitkerän tappion jatkoajalla Helsingin IFK:lle Liigan neljännesfinaalien viidennessä kohtaamisessa keskiviikkona Jyväskylässä. JYP hävisi lopulta jatkoajalla maalein 7-6 (5-2, 1-3, 0-1, 0-1). Samalla HIFK karkasi ottelusarjassa johtoon voitoin 3-2. 

Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

Ensimmäinen 10-minuuttinen oli täydellisintä kevätmyrskyä tämän vuoden playoffseissa. JYP takoi hurjat viisi maalia reiluun kymmeneen minuuttiin. Maalinteon aloitti reilun kahden minuutin pelin jälkeen Jarkko Immonen ja sen jälkeen maaliverkkoa heiluttivat Juuso Puustinen, Mikko Mäenpää, Jake Newton sekä Juha-Pekka Hytönen.

HIFK kuitenkin hiipi tuntumaan vielä avauserän aikana, kun Patrik Carlsson ja Juha Jääskä onnistuivat.

– Hyvä oli lataus alkuun ja siihen panostettiin. Saatiin oikein hurrikaanilähtö otteluun. Nopeasti tuli kuitenkin kaksi maalia kaverille. En tiedä, mikä oli, mutta oikein ei kärsivällisyys kestänyt varsinkaan toisessa erässä. Pelissä sattui ja tapahtui kaikennäköistä, päävalmentaja Marko Virtanen summasi.

– Kolmas erä oli tasainen ja jatkoaerä hyvää tekemistä meiltä, mutta harmi että ei käytetty omia paikkoja. Jos et tee itse, niin kaveri tekee. Se on vanha klisee. Matka jatkuu, Virtanen jatkoi.

Toisessa erässä JYP kärsi alkuun kaksi alivoimaa hienosti ja onnistui itse ylivoimalla, kun ajassa 30.44 Joonas Nättinen laukoi kiekon sisään. HIFK ei luovuttanut, vaan tuli maalin päähän Carlssonin täydennettyä hattutemppunsa ja Joonas Raskin osumalla.

Joonas Nättinen vei JYPin jo 6-2-johtoon toisessa erässä, Kuvat: Jiri Halttunen.

Päätöserässä Juhani Tyrväinen tasoitti HIFK:lle ajassa 52.06. Ottelu eteni jatkoajalle, jota JYP hallitsi vahvasti. Maaleja Hurrikaani ei kuitenkaan lukuisista paikoistaan tehnyt. Sen sijaan Carlsson iski illan neljännen maalinsa vain 14 sekuntia ennen ensimmäisen jatkoerän päätöstä.

– Kaveri laittoi kaiken hyökkäyspeliin ja saivat pyörän pyörähtämään oikeaan suuntaan. Puhuttiin alussa, että tunnetta ja työntekoa pitää saada. Siinä onnistuttiin ja oltiin alussa tehokkaita. Taso olisi kuitenkin pitänyt pysyä korkeammalla, kapteeni Hytönen sanoi.

– Itse tehtiin ensin jokaisesta paikasta maalit ja paikoista jotka ei edes paikkoja ollut. Vastustaja sai halvan ensimmäisen maalin ja toisenkin, mutta sitten taas päästiin johtoon. Ei kuitenkaan pystytty pitämään toisen erän lopussa omaa peliä kasassa. Vastustaja löi kaiken likoon ja saivat muutaman onnistumisen sekä sitä kautta hyvää fiilistä, kapteeni jatkoi.

Oli miten oli. JYP kuitenkin taistelee semifinaalipaikasta hamaan tappiin asti! Taistelu jatkuu heti huomenna torstaina Helsingissä, jossa JYP on pakkovoiton edessä. Niissä tilanteissa Hurrikaani on kuitenkin ollut tällä kaudella rautaa. Jos ja kun ottelusarja etenee Game Seveniin, on se edessä tulevana lauantaina LähiTapiola Areenalla.