JYPin hurja taistelu ei riittänyt – KalPa niukasti parempi

JYP kärsi toisen niukan tappion vuorokauden sisään, kun KalPa nipisti lauantaina kotikentällään voiton maalein 4-3 (2-2, 0-1, 2-0). Hurrikaani taisteli urhoollisesti, mutta joutui lopulta taipumaan ottelun päätöskympillä. 

Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

Ottelun avauerässä maaleja lyötiin urakalla. KalPan kuumavireinen kultakypärä Mathew Maione onnistui kahdesti, mutta niin teki myös JYP. Hurrikaanin avausmaali oli pistepörssin kärkinimen Antti Suomelan taidonnäyte. Mikko Kalteva laukoi viivasta ja Suomela ohjasi komeasti ilmasta kiekon sisään. 2-2-tasoituksesta vastasi puolestaan kahden miehen ylivoimalla Jani Tuppurainen, joka sai maaliinsa upean lättysyötön Jarkko Immoselta.

Tuppurainen sai maalinsa myötä aikaiseksi koko uransa komeimman pistesaldon Liigassa. Miehen tehot ovat lauantain jälkeen 21+31=52. Kausilla 2011-2012 ja 2014-2015 Allu ylsi 51 tehopisteeseen.

Toisessa erässä JYP pelasi vahvasti ja yritys palkittiin yhdellä osumalla. Ajassa 31.55 Joonas Nättinen niittasi kauden 13. maalinsa ylivoimalla. Syöttöpisteen kirjautti Suomela, joka on edelleen pistepörssin kärjessä nyt tehoin 19+37=56.

Päätöserässä KalPa kiri väkisin rinnalle, kun Tommi Jokinen ohjasi tasoituksen ylivoimalla ajassa 52.11. Neljä minuuttia myöhemmin Alexandre Texier tehtaili KalPan voittomaalin. JYP yritti lopussa raivoisasti tasoitusta ilman maalivahtia. Juuso Puustinen pääsi avopaikkaan aivan viime sekunneilla, mutta tällä kertaa ei ollut onnikaan myötä.

– Kova taistelupeli oli. Jouduttiin aika väsyneenä lähtemään peliin, mutta kaikki kyllä jätettiin kentälle, mitä oli jätettävissä. KalPa oli nyt maalin parempi. Olisi voinut kääntyä myös toisin päin, JYP-hyökkääjä Henri Kanninen summasi ottelun.

– Olen kyllä joukkueen meininkiin tyytyväinen, mutta en tietenkään tulokseen. Meillä oli jo neljäs peli viiteen päivään ja eilen kova peli alla. Moni olisi siinä vaiheessa jo luovuttanut, mutta hyvin me saatiin taisteltua ja hallittiin välillä peliä myös. Lopulta se kuitenkin kääntyi KalPalle, Kanninen jatkoi.

JYP pelaa vielä kaksi ottelua runkosarjassa ennen pudotuspeleissä. Torstaina 8. maaliskuuta on vuorossa runkosarjakauden viimeinen kotipeli Porin Ässiä vastaan. Viimeinen peli otellaan ensi lauantaina Kouvolassa KooKoon vieraana. Osta lippusi Ässät-peliin TÄMÄN LINKIN kautta.

Varmaa on, että JYP laittaa ensi viikolla kaiken likoon, jotta kotietu puolivälieriin varmistuu. Edessä on kaksi peliä, joten ensi viikolla kuormaa ei ainakaan ole liikaa.

– Ne ovat meille myös kenraaleja tulevia pudotuspelejä ajatellen. Oma peli täytyy kaivaa esiin, sillä ei se sieltä synny nappia painamalla sitten playoffseissa. Meidän pitää onnistua hyvin, jotta saadaan hyvä moodi päälle puolivälieriin, Kanninen summaa.