JYPin kausi päättyi neljännesfinaaleihin – ”kiitos kotiyleisölle suuresta tuesta”

JYPin liigakausi 2017-2018 päättyi kitkerästi neljännesfinaaleihin torstaina. HIFK oli kuudennessa kohtaamisessa niukasti parempi maalein 2-1 (1-1, 1-0, 0-0) ja meni jatkoon voitoin 4-2.

Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

Keskiviikon hurlumhein jälkeen molemmat joukkueet olivat hyvin latautuneita taistoon. Avauserässä molemmat onnistuivat kertaalleen maalinteossa, kun ensin HIFK:n Teemu Tallberg onnistui alivoimalla, mutta JYP kuittasi saman jäähyn aikana Mikko Mäenpään tulisella kudilla.

Avauserää HIFK hallitsi hienokseltaan, mutta toisessa erässä osat vaihtuivat. Jäähyt kuitenkin sotkivat erää ja HIFK teki voittomaalin ajassa 29.47 kahden miehen ylivoimalla. Kiekon luuti sisään kokenut Juha-Pekka Haataja. Päätöserässä Hurrikaani löi kaiken likoon ja pyöritti vimmatusti peliä kotijoukkueen päädyssä. Kaivattua tasoitusta ei kuitenkaan syntynyt ja JYP joutuu kesäloman viettoon.

– Tällä hetkellä ei ole paljon ajatuksia. Joka jätkällä on iso pettymys päällimmäisenä mielessä. Pienet oli marginaalit tässä sarjassa. Yhtä peliä lukuun ottamatta kaikki olivat maalin pelejä, JYPin joukkueenjohtaja Jukka Ahvenjärvi totesi.

– Kaksi hyvää joukkuetta oli vastakkain ja toisen piti tippua. HIFK ansaitsi tällä kertaa jatkopaikkansa, Jusu jatkoi.

JYP-leirissä pettymys oli raju. Kuvat: Jiri Halttunen.

Vaikka päällimmäisenä on mielessä tietenkin raju pettymys, kun kausi päättyi paljon aiottua aikaisemmin, mahtui JYPin kauteen myös ilonhetkiä. Hurrikaanipaidat valloittivat ensimmäisenä suomalaisjoukkueena CHL-liigan ja taistelivat kotiedun playoffseihin. Myös henkilökohtaisella tasolla nähtiin isoja onnistumisia. Muun muassa Antti Suomela valloitti koko Liigan runkosarjan pistepörssin voiton.

– Meillä oli hieno matka. Joukkue on täynnä hienoja pelaajia. Yhteisestä matkasta kehkeyti hieno tarina, joka kuitenkin valitettavasti päättyi tänään. Joukkue ottaa tästä varmasti opiksi ja palaa kaukaloon ensi kaudella entistä vahvempana, Ahvenjärvi paalutti.

JYP kiittää myös upeaa kotiyleisöään, joka oli Hurrikaanin matkassa alusta loppuun niin hyvillä kuin huonoillakin hetkillä.

– Joukkue haluaa suurella kädellä kiittää meidän upeaa kotiyleisöä koko kaudesta ja kaikesta siitä tuesta, mitä te olette meille tarjonneet. Yleisön tuki on auttanut meitä vaikeilla hetkillä. Me halusimme pelata heille joka kerta kotikaukalossa. Iso kiitos kotiyleisölle suuresta tuesta, Ahvenjärvi sanoo.

– Tällä kertaa meidän matka ei kantanut tämän pidemmälle. Näin se vaan joskus urheilussa menee.