JYPin ryöstöretki ei onnistunut – HIFK tasoitti ottelusarjan

JYP ei pystynyt vastaamaan HIFK:n hurjaan alkurynnistykseen maanantaina Helsingissä. Kotijoukkue vei voiton maalein 4-1 (2-0, 2-0, 0-1). Samalla ottelusarja tasoittui lukemiin 2-2. 

Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

HIFK tuli kovaa päälle avauserässä, ja JYP ei oikein saanut omaa peliään rullaamaan. Kotijoukkue onnistui kahdesti ylivoimalla Miro Heiskasen ja Teemu Erosen toimesta. Molemmilla kerroilla boksissa mailan tuppea pureskeli Janne Kolehmainen, joka otti ottelussa peräti viisi kahden minuutin jäähyä.

Yonkman ja Tyrväinen mittelevät voimiaan. Kuvat: Jiri Halttunen.

Toinen erä oli tasaisempi, mutta silti vain HIFK onnistui maalinteossa. Joonas Rask onnistui ensin ja hetkeä myöhemmin Ryan O´Connor. JYP herätteli joukkuetta vaihtamalla maalivahtia 0-3-tilanteessa. Jussi Olkinuoraa ei voi kuitenkaan maaleista syyttää, sillä Sonni-Jussi myös torjui tukun HIFK:n vaarallisia paikkoja. Eetu Laurikainen joutui antautumaan O´Connorille, mutta torjui sen jälkeen kaikki vedot.

Kolmas erä oli JYPin näytöstä, kun joukkue pelasi rohkeasti ilman maalivahtia useaan otteeseen. Ensimmäisen kerran Laurikainen luisteli vaihtoaitioon jo kolmen minuutin pelin jälkeen JYPin pelatessa ylivoimalla. Lopulta 4-1-kavennuksen iski ajassa 52.53 Juuso Puustinen, joka löi paluukiekosta kumilimpun sisään. Syötöt maaliin Jake Newtonille sekä Jani Tuppuraiselle.

Juuso Puustinen teki JYPin ainokaisen. Kuvat: Jiri Halttunen.

Päätöserän lopussa JYP pelasi yli kuusi minuuttia ilman maalivahtia, mutta lisämaaleja ei syntynyt hurjasta yrityksestä huolimatta. Pelin jälkimmäisellä puoliskolla Hurrikaani kuitenkin näytti, että se ei koskaan luovuta. Tappio unohdetaan heti ja aloitetaan latautuminen seuraavaan koitokseen.

JYPin ja HIFK:n välistä kiekkoherkkua on luvassa LähiTapiola Areenalla jo keskiviikkona. Edessä neljännesfinaalien huipputärkeä viides kohtaaminen. Tule paikan päälle huutamaan yhdessä Stadin kingit kumoon! Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.