Suomela johdatti JYPin upeaan voittoon!

JYP nappasi huikean tärkeän voiton Porin Ässistä kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla torstai-iltana maalein 4-2 (0-1, 1-0, 3-1). Voittonsa myötä Hurrikaani säilytti hyvät iskuasetelmat taistella puolivälierien kotiedusta runkosarjan päätöskierroksella lauantaina. 

Hurrikaani sulattaa sydämet – Otteluraportin tarjoaa Firstbeat.

Ottelu kuitenkin alkoi JYPin kannalta murheellisesti, kun jo 17 sekunnin pelin jälkeen Simon Suoranta löi Ässät johtoon. Jäähyjen värittämää avauserää JYP kuitenkin hallitsi pikamaalin jälkeen, mutta ei saanut kaivattua tasoitusta.

– Odotettiin erittäin kiihkeää iltaa ja sellainen oli tänään. Hankala alku meille, kun kaveri laittaa heti ekasta pompusta sisään. Sen jälkeen erittäin rikkonainen peli. Pelirytmi oli kaaosta varmaan puolin ja toisin. Tänään mentiin näin, JYP-valmentaja Marko Virtanen sanoi.

Toisessa erässä Jerry Turkulainen tasoitti ylivoimalla JYPille komean kuvion jälkeen. Syötön maaliin antoi pistepörssin kärkinimi Antti Suomela. Toisessa erässä nähtiin myös yksi tämän kauden erikoisimmista pelirangaistuksista, kun Ässien Maksim Matushkin lähti vaihtoon JYPin kapteeni Juha-Pekka Hytösen mailan kanssa. Eikä siinä vielä kaikki! Matushkin antoi Il Capitanon mailan katsomoon ja sai tempustaan isot minuutit.

JYP otti ison voiton Ässistä. Kuvat: Jiri Halttunen.

Päätöserässä JYP rynni väkisin voittoon. Pistepörssin voiton käytännössä varmistanut Suomela iski 2-1-maalin ajassa 41.55.  Voittomaalin laukoi puolestaan ajassa 47.26 Juuso Puustinen ylivoimalla. Pudille kauden 30:s kaappi!!! Maali-iloittelun päätti pari minuuttia myöhemmin huikealla vedolla Jake Newton. Jenkkipakki takoi pisteet 1+1, joten nyt on urku auki! Ässille lohtumaalin teki Antoine Laganiere.

– Kevättä kohti kun mennään, niin pitää olla tyytäväinen kun on kolme yv-maalia pelissä. Jaken maali varmasti teki hyvää myös hänen omalle itseluottamukselle, Virtanen totesi.

Suomela on nyt varmistanut ensimmäisenä JYP-pelaajana ikinä Liigan runkosarjan pistepörssin voiton. TPS:n Tomi Kallio on kolmen pisteen päässä, mutta turkulaisilla ei ole enää pelejä jäljellä. Seuraava uhkaaja on seurakaveri Jani Tuppurainen, joka on viiden tehopisteen päässä.

– Aivan mieletön fiilis on nyt. Kausi on ollut upea sekä itselle että joukkueelle. Meillä on nyt se CHL-kulta, mutta me halutaan toinen titteli, pistepörssin kärkinimi Suomela naulaa.

– Olen nauttinut pelaamisesta Jerryn (Turkulainen) ja Pudin (Juuso Puustinen) kanssa.  Päätin kauden alussa, että joka ilta pitää olla valmis taistelemaan joukkueen edestä. Sitä kautta ne pisteet on tullut, pistepörssin kärki jatkaa.

JYP pelaa runkosarjan viimeisen ottelun launtaina Kouvolassa KooKoon vieraana. Vain voitto kelpaa, sillä Hurrikaani haluaa sen kotiedun!!!