Juuso Puustinen ja Joonas Nättinen käyttävät JYP-sopimuksensa KHL-purkuoptiot

 

Huippukauden JYPissä pelannut hyökkääjäkaksikko on ilmoittanut seuralle käyttävänsä pelaajasopimuksessaan olevat optiot purkaa voimassa oleva JYP-sopimus ulkomailla pelaamista varten.

”Molemmilla pelaajilla oli JYPiin saapuessaan hieman lommoa puskurissa, mutta urahaaveet kansainvälisille kentille olivat yhä korkealla. Ne haaveet me silloin keskustelimme ja molemmin puolisella tahdolla myös sitoutimme. Lyhyellä tähtäimellä tämä huippuammattilaisten lähtö uralla eteenpäin on meille iso menetys ja pitkällä tähtäimellä tämä kiistatta vahvistaa JYPin käyntikorttia pelaajan oivana kehittymispaikkana”, kommentoi JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Pelattuaan uransa selkeästi parhaan kauden sekä Liigassa että CHL:ssä, molemmat pelaajat jatkavat uraansa Venäjällä KHL:ssä. JYP kiittää pelaajia heidän henkilökohtaisesta vahvasta panoksestaan tämän kauden CHL-mestaruuden voittamisessa sekä viidenteen sijaan päättyneessä Liigakaudessa.

JYP on valmistautunut ennakkoon mahdollisiin ulkomaan optioiden käyttöön

Puustinen sekä Nättinen antoivat upeita näyttöjä kovatasoisissa otteluissa Euroopan näyteikkunassa, CHL:ssä. CHL-alkusarjan jälkeen JYP voitti pelkkiä omien kansallisten liigojensa finalisteja (Tappara, Brno, Trinec ja Växjö) matkalla CHL-mestaruuteen. Molempien pelaajien panos oli äärimäisen tärkeä myös kotimaisessa Liigassa. JYP onkin valmistautunut ennakkoon mahdollisiin ulkomaan optioiden käyttöihin, vahvistaessaan hyökkääjistöään alkuvuoden 2018 aikana. JYPillä on tällä hetkellä 15 sopimuksen alaista hyökkääjäpelaajaa.

”Olemme aavistaneet, että ympäri Eurooppaa pelkästään kovia näyttöjä viime talvena antaneet tehopelaajamme tulevat olemaan zoomauksen alla kaikissa maailman jääkiekkoliigoissa”, toteaa Holtari.

”Kiitokset organisaatiolle, faneille, pelitovereille ja valmentajille. Kolmen vuoden setti voittavaa jääkiekkoa JYPissä palautti kiekkourani raiteilleen, sain oman peli-identiteettini kasaan taas”, kertoo Joonas Nättinen.

Juuso Puustinen: ”JYP avasi minulle mahdollisuuden maailmalle. Jääkiekko maistui taas hyvältä viime kaudella ja nautin täysin sydämin taas elämästäni sekä kaukalossa että siviilissä”.