JYP avasi CHL-kauden voitolla – ”Laadukas joukkue oli vastassa”

JYP käynnisti Champions Hockey League-kauden torstaina vieraskaukalossa, jossa vastassa oli Slovakian viime kauden mestari HC05 Banska’ Bystrica. Mittelöstä muodostui lopulta CHL:n hallitsevan mestarin näytös, kun loppulukemat kirjattiin JYPille selvin 1-6 (1-2, 0-3, 0-1) –päätöslukemin.

Saatiin hyvä startti avauserään ja päästiin jalalla hyvin vahvasti liikkeelle. Kaikki viisikot pääsivät pelirytmiin ja juuri se haluttiin nähdä tänään pelissämme. Olimme valmiita heti pelin alussa, JYP-luotsi Jukka Ahvenjärvi paalutti pelin päätyttyä.

– Vaikka tehtiin toisessa erässä maaleja, niin peli oli kuitenkin rikkonainen. Kaikista tärkeintä oli se, että saatiin vielä johtoasemassa laadukas kolmas erä aikaiseksi. Identiteettimme ja pelaamisemme kannalta se oli tärkeä juttu, Ahvenjärvi jatkoi.

Mittelön avauserä koluttiin läpi JYPin komennossa. Vierasjoukkue oli kaukalossa aktiivisempi osapuoli ja sai toimitettua hyvin laukauksia kohti Banska’-kassari Stephon Williamsia. Kahteen otteeseen jyväskyläläisvieraat myös saivat kuitattua pelivälineen verkon perukoille, kun hurrikaanipuolustajat ottivat näkyvää roolia kentällä. Juuso Vainio ja Alex Lindroos onnistuivat kumpainenkin iskemään maalin edestä laatan vastustajan verkkoon. Syöttäjänä molemmissa JYP-osumissa toimi David Tomášek.

– Hienoja onnistumisia herroille ja kaiken lisäksi vielä ansaitusti. Siinä vaiheessa, kun maalipaikka tulee, niin siitä pitää laittaa kara sisään. Kannaltamme tärkeintä on se, että kaikki viisikot pystyvät pelaamaan hyökkäyspeliä. Se näkyi kahdessa ensimmäisessä maalissamme siten, että puolustajat uskalsivat oikeissa hetkissä tukea hyökkäystä.

JYP-kapteeni Juha-Pekka Hytönen johdatti joukkueensa voittoon CHL-avauksessa (Kuva: CHL).

”Pystyttiin olemaan näillä numeroilla parempia”

Kotijoukkueen ottelun lopulta ainoasta osumasta vastasi avauserän 7. peliminuutilla osunut Ján Sýkora. Slovakkihyökkääjä ehti hyökkäysalueella irtokiekkoon ennen jyväskyläläispuolustusta ja kuittasi rystyltä pelivälineen ohi JYP-häkkäri Eetu Laurikaisen.

– Laadukas joukkue oli vastassa. Banska’ pyrki kamppailutilanteissa käyttämään vahvuutta hyödykseen. Pysyimme kuitenkin pelisuunnitelmassamme ja pystyttiin olemaan näillä numeroilla parempia.

Keskimmäisellä kolmanneksella JYP otti pelin lopullisesti haltuunsa ja iski kiekon kolmeen otteeseen Banska’-rysään. 24 sekunnin sisään syntyneiden 1-3- ja 1-4-osumien seppinä toimivat lähestulkoon samasta paikasta – b-pisteen alakaarelta – osuneet Samuli Ratinen ja Robert Rooba.

– Pääsimme pari kertaa nopeasti hyökkäysalueelle ja siinä vastustajalle tuli pieni notkahdus. Toisaalta ei täysin voi puhua heidän notkahduksesta, sillä se oli myös meidän vahvuutta. Pysyttiin hyökkäysalueella hyvin kiekossa, saatiin hyviä riistoja ja haluttiin mennä suoraviivaisesti maalintekoon.

– Ratisen maalia edelsi tilanne, jossa roikuttiin pitkään kiekossa ja haettiin se paikka. Vastustaja joutui puolustamaan pitkän pätkän ja sen seurauksena ehkä tuli vielä se Rooban maali siihen perään. Meille ne maalit toivat virtaa ja uskoa omaan tekemiseen.

JYPin kahdesta jälkimmäisestä osumasta vastasi JYP-kippari Juha-Pekka Hytönen, jonka 5-1-osuma syntyi läpiajon päätteeksi ja 6-1-päätöslukemat lähes nollakulmasta lähteneen kudin seurauksena.

JYPin CHL-koitokset jatkuvat lauantaina, kun niin ikään vierasjäällä vastaan luistelee tsekkijoukkue HC Pilsen.