JYP kukisti KalPan – ”Meidän tapa toimia ja pelata vahvistuu koko ajan”

JYP avasi perjantaina harjoituskauden voittotilinsä, kun LähiTapiola Areenalla käydyssä koitoksessa kukistui Kuopion KalPa maalein 3-0 (1-0, 1-0, 1-0). Hurrikaaniryhmittymän maaleista vastasivat David Tomasek, Micke Saari ja Robert Rooba.

– Otettiin keskiviikosta askel eteenpäin ja sehän tässä onkin tarkoitus, että koko ajan pystytään ajamaan sitä meidän tapaa toimia paremmin sisään, JYP-luotsi Lauri Merikivi kertasi pelin ratkettua.

– Oltiin liikkeellä selvästi aktiivisemmalla otteella mitä keskiviikkona. Pystyttiin puolustamaan tosi tiiviisti ja paineistamaan hyvin. Vaihtamispelaamisemme myös parani HPK-peliin nähden. Hyvä lopputulos kolmen viikon rupeaman jälkeen, kun pystyttiin vielä kiihdyttämään vauhtia pelin aikana ja tiputtamaan vastustaja kyydistä pois, Merikivi lisäsi.

Jyväskyläläismiehistössä nähtiin perjantaina jälleen tukku uusia pelaajia, jotka eivät keskiviikon HPK-ottelussa olleet kokoonpanossa. Yksi tuoreista kasvoista oli uusvanha Miika Lahti, joka pelasi hurrikaanipaidassa ensimmäistä kertaa sitten kevään 2016.

– Tuntui hyvältä päästä pelaamaan. Tässä on kuitenkin periaatteessa 17 kuukautta tehty hommia sen eteen, että tullaan vielä takaisin. Kuntoutusjakson aikana oli vaikeitakin hetkiä, mutta usko ei loppunut missään vaiheessa, ”Rami” totesi taiston tauottua.

– Pelaaminen tuntui yllättävän helpolta ja tosi nopeasti olen päässyt hommaan kiinni. Luistelukestävyydessä, jaksamisessa ja spurteissa on mennyt aikaa, että olen saanut niihin riittävää terävyyttä, Lahti jatkoi.

JYP-valmennuksessa huomioitiin myös pitkän tauon jälkeen takaisin tositoimiin palanneen Miika Lahden otteet.

– Kyllähän ”Rambo” esiintyi jäällä kuin innoissaan ollut nuori varsa! Oli hienoa nähdä, miten hän nautti pelistä pitkän tauon jälkeen, Lauri Merikivi sanaili.

JYP kuittasi viikon päätteeksi voiton KalPasta puhtaasti 3-0-lukemin. Kuva: Jiri Halttunen.

Hurrikaanimiehistö pelasi kuluneella viikolla siis kaksi harjoituskamppailua, joista tilastoihin kirjattiin voitto ja tappio. Jyväskyläläisvalmennuksen mukaan kokonaistavoite viikon osalta saavutettiin siltä osin, että saatiin ensimmäinen peli alta pois ja siinä tietynlaista aktiivista otetta ajettua sisään.

– Tähän peliin saatiin rytmiä vielä paremmaksi ja tietyissä rikkinäisissä hetkissä pystyttiin ottamaan peliä haltuun. Hyvä maku jäi sillä tavalla, että koko ajan asiat menevät eteenpäin Se meidän tapa toimia ja tapa pelata vaan vahvistuu koko ajan. Tänään se toi meille voiton, JYP-käskijä paalutti.

Tuoreiden hurrikaanikasvojen joukossa paistatteli myös tolppien välissä JYP-debyyttinsä tehnyt Joona Voutilainen, joka kirjautti tililleen nollapelin 19 torjunnalla.

– Hieno debyytti Joonalta! Maalivahdista monesti huokuu sellainen rauhallisuus, jolloin kehonkieli sanoo, että homma on hallussa. Joona antoi joukkueelle tänään sellaisen merkin, että tämä homma on hoidossa. Todella rauhallisen varma esitys.

JYP jatkaa harjoituspelejään seuraavan kerran ensi keskiviikkona, jolloin vieraskaukalossa vastaan luistelee Lahden Pelicans.