JYP nöyrtyi HPK:lle – ”Askel kohti omaa identiteettiä”

LähiTapiola Areenalla nähtiin keskiviikkona kiekkokauden 2018-2019 avauskamppailu, kun JYP mittasi HPK:n harjoitusvireen. Tiukkojen vaiheiden jälkeen voitto kirjattiin lopulta hämeenlinnalaisvieraille maalein 2-3 (0-1, 2-2, 0-0).

– Ensimmäinen erä oli meille vaikea ja siinä ei vielä hirveästi nähty sitä peliä mitä joukkueelta haluaisin nähdä. Toiseen ja kolmanteen erään alettiin saada niitä asioita kuntoon, jotka olivat tavoitteena, JYP-luotsi Lauri Merikivi kertasi pelin jälkeen.

– Ymmärsimme miten tiiviisti puolustetaan, miten jatketaan painetta päästäksemme lähelle, miten saadaan kiekottomat pelaajat esiin ja päästään ylivoimahyökkäyksiin. Niitä asioita saimme pelissämme näkyviin, Merikivi jatkoi.

Mittelön avausmaali näki päivänvalon avauserän päätösminuuteilla, kun JYP-puolustaja Anttoni Honka menetti omalla puolustusalueella kiekon kohtalokkaasti HPK:lle. Alivoimalla pelannut vierasmiehistö käytti tilanteen hyväkseen ja Otto Paajanen kuittasi Teemu Turusen passista hämeenlinnalaisvieraat 1-0-johtoon.

Toisessa erässä molemmat joukkueet iskivät laatan kahteen otteeseen vastustajan verkkoon. JYPin maalintekijöinä kunnostautuivat ylivoimilla onnistuneet Juha-Pekka Hytönen ja Markus Jokinen, kun HPK:n maalareina toimivat Teemu Turunen ja Filip Riska.

– Pelaajiston otteissa oli jo nähtävissä sitä otetta, jota haluan itse siinä näkeväni. Totta kai vielä tässä vaiheessa tulee niitä hetkiä, kun ollaan vähän eri rytmeissä.

– Isommassa kuvassa on se meidän identiteetti, jota olemme koko ajan rakentamassa. Mitä me ollaan ja miltä meidän pelaaminen tuntuu ja haisee vaihtoaitiossa. Nyt otettiin askel kohti omaa identiteettiä.

JYP pääsi juhlimaan HPK:n kustannuksella kahteen otteeseen. Kuva: Jiri Halttunen.

”Haluamme olla sitoutuneita pelaamaan yhdessä”

Päätöserässä JYP yritti hakea kirivaihdetta ja iskeä peliä tasoihin, mutta muutamista hyvistä yrityksistä huolimatta laatta ei löytänyt tietään HPK-rysään.

– Yritämme olla kilpaileva joukkue. Ajatuksena on kilpailla tilanteen voittamisesta aina pelin voittamiseen. Haluamme olla sitoutuneita pelaamaan yhdessä. Se on iso juttu, että uskalletaan pelata. Virheitä tulee, eikä niiltä voi välttyä. Tärkeintä on kuitenkin kokeilla ja tehdä asioita.

– Siinä vaiheessa, kun ilmapiiri ja toimintaympäristö ovat sellaisia missä uskalletaan tehdä eri asioita, niin silloin saadaan myös itsestämme paras irti.

Lauri Merikivi käynnisti uransa JYP-käskijänä tappiolla, mutta taiston tauottua mies jaksoi vielä hieman ruotia jääkiekon lainalaisuuksia omien kokemustensa perusteella.

– Samanlaista jääkiekkoa tämä on pelinä kuin muuallakin. Ei elämä pukukoppiolosuhteissa tai kaukalossa sinänsä muutu. Pelin taso nousee, omien pelaajien taso nousee ja vastustajien taso nousee. Siinähän se ero on, mutta lopulta kaikki muu on hyvin paljon samaa.

JYP jatkaa harjoituspelejään seuraavan kerran jo perjantaina, kun LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu KalPa Kuopiosta.