JYP voittoon maalitalkoissa – ”Töitä pitää tehdä koko ajan”

Lahdessa järjestettiin keskiviikko-iltana todelliset maali-iloittelut, kun JYP ja Pelicans ottivat yhteen harjoituskamppailun merkeissä. Kiekkoa iskettiin verkkoon kaikkiaan 13 kertaa, minkä seurauksena loppulukemat kirjattiin lopulta vierasjoukkueelle 5-8 (2-3, 0-3, 3-2) -päätöslukemin.

– Ajatuksemme oli lähteä otteluun niin, että pystyttäisiin pelaamaan peliä tiiviillä viisikoilla molempiin suuntiin. Odotusarvona tiedettiin, että pienessä kaukalossa tulee varmasti kovaa kamppailua ja nopeaa suunnanmuutospelaamista, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi kertasi pelin päätyttyä.

– Kaksi erää olimme ihan hyvässä rytmissä ja pyrittiin pitämään viisikon tiiveyttä yllä läpi ottelun. Se on iso asia, missä meidän pitää koko ajan pystyä parantamaan, Ahvenjärvi jatkoi.

JYPin maaleista mittelössä vastasivat kahdesti osuneet Jarkko Immonen ja Jani Tuppurainen, sekä kertaalleen maalanneet Jerry Turkulainen, Alex Lindroos, Juha-Pekka Hytönen ja David Tomasek.

Vierasjoukkueen syömähampaana kunnostautui ykkösketju, jossa hääri kolmikko Jani Tuppurainen-Jarkko Immonen-Eric Perrin. Trio löysi heti yhteisen sävelen, minkä seurauksena se kirjautti tilastoihin yhteispisteet 4+4.

– Se on tietenkin tärkeää, että myös pisteiden puolella tulee onnistumisia. Se ruokkii aina itseluottamusta. Meidän täytyy kuitenkin tehdä edelleen koko joukkueena yhdessä töitä. Jos halutaan saavuttaa tavoitteemme, niin meidän pitää siinä meidän päivätyössämme olla vaativia itsellemme ja joukkuekavereille. Valmiita me ei vielä olla ja töitä pitää tehdä kovasti koko ajan.

Jerry Turkulainen käynnisti keskiviikko-iltana JYPin maalijuhlat. Kuva: Jiri Halttunen.

”Erikoistilanteet muuttivat peliä kokonaisuutena”

Runsaasti osumia tarjonneessa mittelössä nähtiin myös paljon erikoistilanteita, joiden seurauksena kaukalossa nähtiin kaikkiaan viisi ylivoimaosumaa (Pelicans 3, JYP 2).

– Lukuisat erikoistilanteet muuttivat paljon peliä kokonaisuutena. Se on tietysti positiivinen asia, että ylivoima toimi ja saimme sillä puolella onnistumisia. Kokonaisuutena meidän kuitenkin pitää puolustaa kovemmin ja kamppailla paremmin seuraavissa peleissä. Se on selkeä signaali, mikä pitää näkyä.

JYP pelasi harjoituskaudella kaikkiaan kolme koitosta, joista matkaan tarttui kaksi voittoa (KalPa, Pelicans) ja yksi tappio (HPK). Näissä otteluissa jyväskyläläisvalmennus on pystynyt joukkueen kanssa viemään yhteistä toimintatapaa eteenpäin. Ensi viikolla koittavat jälleen uudet haasteet, kun Champions Hockey League pyörähtää torstaina käyntiin.

– Seuraavissa peleissä pitää olla oikeasti valmis kamppailemaan ja luistelemaan yksilön ja viisikon tasolla. Pyritän harjoittelemaan vielä erikoistilanteita ja pidetään kokonaisuutta yllä. Ensi viikolla on luvassa myös matkustamista, joten täytyy myös muistaa huolehtia siitä ettei tule liikaa kuormitusta, jotta ollaan valmiita torstaista eteenpäin.