IFK kukisti JYPin Liiga-avauksessa – ”Olihan tämä ikimuistoinen hetki”

JYP käynnisti Liigan perjantaina Helsingin IFK:ta vastaan kotiottelulla, jossa kiekkokansalle tarjoiltiin draaman kaarta alusta loppuun. Jatkoajalle saakka venyneen kamppailun päätteeksi valotauluilla komeilivat IFK:n 3-4 (2-1, 1-0, 0-2, 0-1) –voittolukemat.

Pelin tason suhteen oli hyvä lähtö tähän liigakauteen. Ensimmäisessä erässä saatiin koneet käyntiin ja toisessa pystyttiin vielä parantamaan vauhtiamme. Kolmannessa erässä vähän petti rohkeus. Vastustaja tuli todella kovaa ja jäimme kahden aiemman erän tasostamme, JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi paalutti pelin päätyttyä.

JYPiläisittäin Liiga polkaistiin käyntiin mitä mainioimmalla tavalla, kun kiekko oli helsinkiläisvieraiden verkossa jo kolmannella peliminuutilla. CHL-peleissä hyvässä tikissä ollut tšekkihyökkääjä David Tomášek sai laatan b-pisteiden väliin ja iski hallitusti kiekon ohi IFK-häkkäri Atte Engrenin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin IFK-puolustaja Ville Varakas pyssytti pelin tasoihin ja vajaat kaksi minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa oli Robert Rooban vuoro viedä JYP ylivoimalla 2-1-johtoon. Pelin keskimmäisellä kolmanneksella nähtiin yksi maali ja siitä vastasi niin ikään ylivoimapelin päätteeksi onnistunut Éric Perrin. 3-1-maalinsa myötä kanadalaishyökkääjä nousi jo pisteen päähän 500. liigapisteen rajapyykistä.

Éric Perrin nousi pisteen päähän 500. liigapisteen rajapyykistä (Kuva: Jiri Halttunen).

Kolmannessa erässä johtoasemaansa puolustanut JYP näytti jo menevän kauden avausvoittoonsa, kunnes erän päätösminuutit pyörähtivät käyntiin. IFK kuittasi varsinaisen peliajan neljän viimeisen minuutin aikana kiekon kahdesti JYP-rysään ohi torjuntavuorossa olleen Eetu Laurikaisen. 3-2-kavennuksen kuitanneen Erik Thorellin ja 3-3-tasoituksen iskeneen Iikka Kangasniemen maaleilla oli väliä ainoastaan 50 sekuntia.

– Jäätiin luistelussa kolmannessa erässä ja meidän kiekoton tarjonta ei ollut niin hyvää mitä kahdessa ensimmäisessä erässä, hurrikaanikäskijä linjasi.

– Passivoiduttiin ja alettiin puolustaa liikaa johtoa. Meidän olisi pitänyt kyetä pelaamaan samaa peliä mitä pelattiin kaksi ensimmäistä erää. Yleensä jos otat koko ajan vastaan, niin siinä on riski, että vastustaja saa jonkun pompun ja niin se sitten meni. Koko kolmas erä oli meiltä heikko, JYP-puolustaja Mikko Kuukka puolestaan tiivisti.

JYP ja IFK avasivat Liigan tasaisella ja tiukalla yhteenotolla (Kuva: Jiri Halttunen).

Jatkoajalla kumpaisellekin joukkueelle tarjottiin ylivoimalla mahdollisuutta ratkaista ottelu nimiinsä. JYP ei omasta erikoistilanteestaan onnistunut, minkä jälkeen IFK sai etsikkoaikansa ja käytti sen tylysti hyödykseen. Ottelun voittomaali näki päivänvalon lopulta ajassa 64.06, kun takatolpalle ajautunut Joonas Rask aloitti helsinkiläisten voitonjuhlat niin jäällä, kuin katsomossakin.

– Olihan tämä ikimuistoinen hetki, siitä ei pääse mihinkään. Harmittaa totta kai, että peli päättyi tappioon, mutta kaiken kaikkiaan tämä oli hieno kokemus, JYP-käskijä Lauri Merikivi kertasi liigakastettaan.

JYP jatkaa liigapelejä heti lauantaina, kun vieraskaukalossa vastaan luistelee Tampereen Ilves.