Jukurit nujersi JYPin – ”Kolmanteen erään saatiin tempoa ylemmäs”

JYP avasi kolmen kiekkoväännön liigaviikon keskiviikkona, kun LähiTapiola Areenalle vieraaksi luisteli Mikkelin Jukurit. Joukkueiden kauden ensimmäisestä yhteenotosta muodostui lopulta mikkeliläisnäytös, minkä päätteeksi loppulukemat kirjattiin Jukureille 1-4 (1-3, 0-0, 0-1) –lukemin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

 

 

 


– Jukurit puolustaa tosi kurinalaisesti ja kärsivällisesti. Kahdessa ensimmäisessä erässä emme ihan onnistuneet siinä mitä haettiin. Me emme pystyneet kääntämään peliä niin nopeasti mitä olisi haluttu, JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi totesi taiston tauottua.

– Kolmanteen erään saatiin tempoa ylemmäs ja enemmän riistotilanteita, mutta se ei riittänyt, Merikivi myönsi.

Mittelön ensimmäinen erä koluttiin läpi Jukureiden komennossa. Vierasmiehistö esiintyi avausjaksolla raikkaalla jalalla ja käytti maalipaikkansa hyvällä prosentilla hyödykseen. Kotijoukkue sen sijaan ei saanut kunnolla koneitaan käyntiin, eikä isäntien hyökkäyspelaamisestakaan ollut löydettävissä sitä viimeistä terävyyttä.

JYPiläisittäin pelin avauskolmanneksesta muodostui lopulta synkähkö, kun Jukurit iski kiekon kolmeen otteeseen JYP-kassari Joona Voutilaisen taakse. Mikkeliläismaalintekijöinä kunnostautuivat Henri Nikkanen, Teemu Henritius ja Teemu Suhonen. 0-3-tappiotilanteessa Voutilainen sai tehdä maalilla tilaa Eetu Laurikaiselle. Hurrikaanileiriin saatiin vielä toivoa paremmasta tovi ennen taukovihellystä, kun Jerry Turkulainen kavensi erätaukolukemat 1-3:en.

Jerry Turkulaisen osuma oli JYPille lopulta laiha lohtu (Kuva: Jiri Halttunen).

”Maaleista pystyy karsimaan melkein kaikki pois

Toiseen erään JYP luistelutti tolppien väliin jälleen Joona Voutilaisen, joka oli veräjällään virkaveli Sami Rajaniemeä työllistetympi. Jukureilla oli muutama hyvä tilaisuus kasvattaa johtoaan, mutta ei siinä kuitenkaan onnistunut. JYP pyrki saamaan peliään paremmin jengoille, mutta hyvin omaa aluettaan varjellut mikkeliläispuolustus onnistui pitämään hurrikaanihyökkäykset aisoissa.

– Valmennus halusi antaa uuden mahdollisuuden ja sitten oltiin jälleen valmiita. Se on välillä sellaista, että kaikkeen pitää olla valmis. Hyvä ettei tarvinnut lopettaa peliä noin huonoon ensimmäiseen erään, JYP-häkkäri Joona Voutilainen kertasi pelin päätyttyä.

– Toinen erä meni ihan ok ja kaksi viimeistä erää menivät kokonaisuutena paremmin kuin avauserä, joka oli minulta huono. Maaleista pystyy itse karsimaan melkein kaikki pois, Voutilainen lisäsi.

Päätöserässä Jukurit jatkoi hyvää johtoasemassa pelaamistaan, eikä JYP missään vaiheessa saanut kunnon mahdollisuuksia nousta mukaan voittotaisteluun. Pelin loppuhetkillä kotijoukkue pelasi lähes kuuden minuutin ajan ilman maalivahtia ja yritti hakea kavennusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta sekään ei auttanut. Mikkeliläisvieraiden 4-1-voittolukemat iski toistamiseen illan aikana ylivoimalla osunut Teemu Suhonen.

JYP jatkaa pelejään seuraavan kerran perjantaina, jolloin LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu KalPa Kuopiosta.