JYP kukisti KalPan voittolaukauksilla – Perrinille 500 tehopistettä täyteen

JYP ja KalPa kiekkoilivat perjantaina LähiTapiola Areenalla kauden ensimmäisen paikallisväännön, josta ei tapahtumia puuttunut. Monivaiheinen kamppailu ratkesi lopulta vasta voittolaukauskilpailussa isäntien eduksi David Tomášekin maalilla 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0) -lukemin. Ottelun juhlituin JYP-sankari oli kuitenkin 500 tehopisteen rajapyykin saavuttanut Éric Perrin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

 

 

 


Tämä merkitsee minulle paljon. Olen ehtinyt miettiä asiaa ja nyt olen onnellinen, kun se on takanapäin. Kenties tästä eteenpäin voin keskittyä enemmän peliin, kanadalaishyökkääjä totesi taiston tauottua.

Kauden ensimmäisen paikallistaiston avauskolmannes tahkottiin läpi tasaisissa merkeissä. Pelillisesti KalPa oli hyökkäyspelaamisessa JYPiä ahnaampi, mutta molemmat joukkueet onnistuivat erässä kertaalleen maalinteossa. KalPan 1-0-maalista vastasi Jaakko Rissanen ja JYPin 1-1-tasoituksesta puolestaan Juha-Pekka Hytönen. Hurrikaanikipparin maalissa toisena syöttäjänä toimi Éric Perrin, jolle merkintä oli siis liigauran 500:s.

– Katsoin tilanteessa, että riittää kun hakee itsensä väliin, niin lätty tippuu lapaan ja aika teippiin se tuli. Kaikilta siihen ei olisi tippunut, mutta ”Ekiltä” se tippuu useammin kuin ei tipu, JYP-kapteeni Juha-Pekka Hytönen kertasi tasoitusmaaliaan.

Toisessa erässä JYP sai pelistä otetta ja varsinkin erän jälkimmäisellä kymmenminuuttisella isännät saivat hyvää painetta KalPa-alueelle. Seuraavan maalin iski kuitenkin kuopiolaismiehistö, kun Balazs Sebok siirsi laatan hurrikaaniverkkoon jyväskyläläishäkkäri Joona Voutilaisen selän kautta. Kotijoukkueen vastausta saatiin odotella toisen kolmanneksen päätöshetkille saakka, jolloin Éric Perrinviimeisteli ylivoimalla maukkaan 2-2-tasoituksen ohi KalPa-kassari Denis Godlan.

JYP siirtyi kolmannen erän avausminuutilla ensimmäistä kertaa johtoasemaan, kun Éric Perrinin ruoska sivalsi toistamiseen lähes identtisen ylivoimaosuman. KalPa onnistui nousemaan pelissä vielä tasoihin hetkeä ennen erän puoliväliä, jolloin Lasse Lappalainenkuittasi kahden miehen ylivoimalla varsinaisen peliajan päätöslukemat 3-3:en.

Eric Perrin saavutti perjantai-iltana 500 tehopisteen rajapyykin (Kuva: Jiri Halttunen).

 ”Tavallaan en tunne itseäni ulkomaalaiseksi”

Paljon tilanteita sisällä pitäneellä jatkoajalla nähtiin tolppalaukauksia kummaltakin joukkueelta, sekä KalPalle tuomittu rangaistuslaukaus. Järvi-Suomen derbyn voittaja haettiin lopulta kuitenkin voittolaukauskilpailusta, jossa voiton JYPille ratkaisi David Tomášek.

– Olen tosi tyytyväinen siihen, miten joukkue reagoi peliin keskiviikon jälkeen. Pystyttiin parantamaan otteita yksilö- ja viisikkotasolla. Paljon on pelin kanssa vielä tekemistä, mutta se ottaa aikansa ja tulee ajallaan, JYP-käskijä Lauri Merikivi paalutti pelin päätyttyä.

– Kolmannessa erässä tuli paljon jäähyjä ja se rikkoi meidän pelaamistamme. Se harmittaa, kun saatiin erään hyvä lähtö ylivoimamaalin ja muutaman tosi raikkaan 5 vs. 5 –vaihdon myötä. Peli meni sen jälkeen puolustustaisteluksi, mutta ehkä me sitten ansaittiin onnenpotkut jatkoajalla ja päästiin lopulta voittolaukauskilpailuun, Merikivi lisäsi.

Perjantai-illan juhlituin sankari oli tehot 2+1 viimeistellyt Éric Perrin. 42-vuotias kanadalaiskiekkoilija on pelannut kaikkiaan 591 liigaottelua ja viimeistellyt niissä nyt 502 (177+325) tehopistettä.

– Olen ollut täällä monta vuotta ja kaikki tuntevat tarinani. Tämä on minulle hyvin erityistä. Tavallaan en tunne itseäni ulkomaalaiseksi, koska olen ollut täällä jo niin pitkään. Koen olevani osa tätä kulttuuria ja näitä ihmisiä, Liigan kaikkien aikojen tehokkain ulkomaalaispelaaja päätti.

JYP päättää kolmen ottelun kiekkoviikkonsa lauantaina, kun vieraskaukalossa vastaan luistelee Porin Ässät.