JYP punnersi Ässät nurin – ”Hyvä päätös viikolle”

JYP ja Ässät tarjosivat Porin lauantai-illassa tasaisen kiekkoväännön, jossa maalit olivat tiukassa. 60 minuutin päätteeksi taululle kirjattiin lopulta JYPin 1-2 (0-0, 1-1, 0-1) –voittolukemat, joiden pääarkkitehtina toimi liigauran ensimmäisen ja toisen osumansa viimeistellyt Samuli Ratinen.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Porissa on aina lauantai-illan huumaa ja hyvä tunnelma. Täällä täytyy olla valmis kamppailemaan. Vastustaja oli liikkeellä vähän tuoreemmalla jalalla, kun taas meille kyseessä oli viikon kolmas ottelu. Pyrittiin olemaan huolellisia kiekon kanssa ja pitämään kärsivällisesti omasta pelirytmistä kiinni. Sitä kautta myös saimme ratkaisun lopussa, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi totesi taiston tauottua.

– Voitolla saatiin hyvä päätös tälle viikolle. Jokainen pelaaja löi itseään likoon viikon aikana. Jääpusseja oli tarjolla riittävästi ja energiat vähissä, mutta niin saa ollakin tässä vaiheessa. Tästä on hyvä lähteä huilimaan viikonlopuksi ja hakemaan energiaa ensi viikkoa kohti, Ahvenjärvi jatkoi.

Kamppailun avauserä tahkottiin läpi maalittomissa, mutta sitäkin vauhdikkaammissa merkeissä. Kumpaisellekin joukkueelle avautui erän aikana muutama tekopaikka, mutta hyvistäkään tilanteista huolimatta laattaa ei saatu verkon perukoille. JYP-leiristä lähimpänä onnistumista olivat Éric Perrin, Samuli Ratinen ja Mikko Kalteva, mutta Ässät-veräjällä pelannut Andreas Bernard oli vielä tässä vaiheessa ohittamaton.

Samuli Ratisen liigauran avausmaali näki päivänvalon Porin lauantai-illassa (Kuva: Jiri Halttunen).

Liigauran ensimmäinen ja toinen

Mittelön avausmaali näki päivänvalon lopulta toisen kolmanneksen alkuhetkillä, kun Jarno Kärki iski irtokiekon ohi JYP-maalilla 32 koppia keränneen Eetu Laurikaisen. Vierassikermän vastausta saatiin odotella 27. peliminuutille saakka, kunnes Samuli Ratinen kuittasi pienestä kulmasta vierasmiehistön 1-1-tasoituksen. Osuma oli jyväskyläläishyökkääjän liigauran ensimmäinen.

– Samuli on pelannut erittäin nousujohteisia ja laadukkaita pelejä. Jääkiekossahan laadukkuus on sitä, että ei pelata pelkästään sitä niin sanottua mukavuusaluepeliä. Kiekollisessa ja kiekottomassa roolissa työ täytyy tehdä luistelulla. Samuli on onnistunut myös puolustuspelaamisessa hyvin.

Kolmannessa erässä kummallekin osapuolelle aukesi hyökkäyspään tilanteita, mutta erän edetessä alkoi näyttää siltä, ettei kiekko löydä tietään maaliin saakka. Toisin kuitenkin kävi, sillä ajassa 57.10 digitaalit pysähtyivät JYPin 2-1-johtomaalin merkiksi. Maalintekijänä kunnostautui toistamiseen illan aikana osunut Samuli Ratinen, joka iski b-pisteiden välistä laatan porilaisreppuun. Osuma jäi lopulta mittelön voittomaaliksi, joten JYPin tilastoihin kirjattiin täten viikon toinen voitto.

– Nuoren pelaajan osalta oli hienoa, että tuli se ensimmäinen onnistuminen maalin muodossa. Sitä kautta tuli varmasti lisää intoa ja rohkeutta nostaa itseluottamusta, että pystyi tekemään vielä toisen maalin.

Jobin postia JYPille tuli päätöserässä, jonka aikana Miika Lahti ja Juha-Pekka Hytönen joutuivat kumpainenkin jättämään pelin kesken. Mahdollisten vammojen vakavuus selviää alkuviikon aikana.

JYP jatkaa pelejään seuraavan kerran ensi perjantaina, jolloin LähiTapiola Areenalle saapuu vieraaksi Turun Palloseura.

– Takana on tiukka kolmen pelin jakso, joka vaatii fyysistä ja henkistä palauttelua. Unohdetaan vähäksi aikaa kiekko ja lähdetään rauhassa ensi viikkoa kohti. Alkuviikosta lasketaan paikallaolijat ja sitten lähdetään kohti perjantaita. Luvassa on huikea ottelu, johon haluamme olla valmiita, Jukka Ahvenjärvi päätti.