JYPille kauden avausvoitto – ”Tärkeintä oli saada kolme pistettä”

JYPin liigakausi sai jatkoa lauantaina vieraskaukalossa, kun Tampereella käydyssä kamppailussa vastaan luisteli Ilves. Kiekkonippujen yhteenotosta muodostui lopulta tasainen vääntö, jonka päätteeksi JYP merkkautti tilastoihinsa kauden avausvoiton 3-4 (1-1, 2-3, 0-0) –päätöslukemin.

Haasteellinen peli, mutta tärkeintä oli saada kolme pistettä. Se oli tämän reissun isoin tavoite. Oli se tapa tai peli mitä tahansa, niin nyt saatiin ensimmäinen kiinnitys kolmen pisteen voittoon. Se on tälle joukkueelle ja tämän joukkueen matkalle äärimmäisen tärkeä asia, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi paketoi pelin päätyttyä.

Perjantain avauskierroksella Tampereen paikallispelin nimiinsä vienyt Ilves tuli kotiavaukseensa pirteällä ilmeellä ja avauserä tahkottiinkin läpi isäntien hienoisessa komennossa. Tupsukorvat onnistuivat mittelön avausmaalin teossa reilun kuuden peliminuutin jälkeen, kun hurrikaaniryhmittymän merkkausvirheen seurauksena Ilves-hyökkääjä Topias Haapanen pääsi vapaasti kuittaamaan kiekon ohi JYP-kassari Joona Voutilaisen.

JYP-tasoitus nähtiin vielä erän loppupuoliskolla. Ilves-puolustajat Mark Flood ja Tuomas Salmela ottivat peräjälkeen kampituskaksiminuuttiset, joista seuranneesta kahden miehen ylivoimasta Jarkko Immonen iski lukemat tasoihin reilut minuutti ennen taukovihellystä.

– Käytiin joukkueen kanssa aamulla pieniä asioita vähän läpi ja pystyttiin parantamaan tiettyjä juttuja pelissämme. Sehän tässä on tärkeintä, että pystytään pelaamaan seuraava hyvä peli ja elämään tässä matkassa koko ajan.

Joona Voutilaisen 28 koppia johdattivat JYPin kauden avausvoittoon (Kuva: Jiri Halttunen).

”Johtoasemassa laadukasta jääkiekkoa”

Keskimmäisen kolmanneksen maalikimaran 21. peliminuutilla käynnisti niin ikään ylivoimalla JYPin 2-1-johtoon siirtänyt Ossi Louhivaara. Tästä kului reilut neljä minuuttia, minkä jälkeen Anttoni Honka vastasi jyväskyläläisvieraiden 3-1-osumasta. Kiekko päätyi tamperelaisrysään lopulta Ilves-puolustaja Mark Floodin hienoisella avustuksella.

Ilves onnistui nousemaan maalin päähän juuri pelin ylitettyä puolivälin, kun tamperelaiskippari Eemeli Suomi kuittasi maalinedushässäkän päätteeksi isäntien illan toisen onnistumisen. Osumaa tarkistettiin pitkän aikaa videolta, mutta lopputulemaa sekään ei lopulta muuttanut.

JYP ei kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan, sillä reilut kaksi minuuttia myöhemmin peliväline oli neljättä kertaa Ilves-häkkäri Antti Lehtosen selän takana. Hurrikaanimaalarina oli illan toisen osumansa viimeistellyt Jarkko Immonen. Päätöserään lähdettiin lopulta JYPin maalin johdossa, kun Ilves onnistui vielä toisen viimeisellä sekunnilla nousemaan 3-4-lukemiin Arttu Ruotsalaisen ylivoimamaalilla.

Anttoni Honka saalisti kauden ensimmäisessä vieraspelissä kolme tehopistettä (Kuva: Jiri Halttunen).

Kolmanteen erään maalin johtoasemassa lähtenyt JYP oli ottanut perjantain IFK-ottelun päätöserän takaiskuista opikseen, eikä antanut vastustajan yllättää itseään toistamiseen. JYPin tehopelaajiksi ottelussa nousivat kolmen tehopisteen (1+2) iltaa viettänyt Anttoni Honka, kaksi maalia iskenyt Jarkko Immonen ja kaksi syöttömerkintää kerännyt Jani Tuppurainen. Hurrikaaniveräjällä hyviä otteita esittänyt Joona Voutilainen kirjautti taiston tuoksinassa tililleen 28 torjuntamerkintää.

– Pystyttiin pelaamaan johtoasemassa laadukasta jääkiekkoa. Ilveksellä oli siinä vielä muutamia paikkoja, mutta puolustettiin keskusta tiiviisti pois rebound-kiekoista. Tietenkin täytyy Joona Voutilaiselle antaa propsit. Hän otti muutamia tärkeitä torjuntoja puolustuksen tukena ja se siivitti meidät tähän tulokseen.

JYP jatkaa kiekkokauttaan seuraavan kerran keskiviikkona, jolloin Jyväskylässä pelattavaan kamppailuun vieraaksi saapuu Mikkelin Jukurit.