KooKoo väkevämpi kotijäällään – ”Tuollaiset päästetyt maalimäärät ovat liikaa”

JYP ja KooKoo tarjosivat Kouvolan lauantai-illassa seitsemän täysosuman yhteenoton. Jyväskyläläisvieraat onnistuivat nousemaan kolmannessa erässä kuilun partaalta mukaan voittotaisteluun, kunnes Juha-Pekka Haataja niittasi kouvolalaissikermälle kauden kolmannen kotivoiton 4-3 (1-1, 2-0, 1-2) –lukemin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Kouvolan lauantaisaunassa ensimmäiset löylyt kiukaalle iski kotijoukkue, kun pirteästi kauteen startannut ruotsalaissentteri Erik Karlsson löi taululle isäntien 1-0-johtolukemat. Jyväskyläläisvieraiden vastaus nähtiin kymmenen peliminuutin tienoilla, jolloin JYP-kippari Juha-Pekka Hytönen ohjasi kahden miehen ylivoimalla laatan kouvolalaisverkkoon.

– Kyseessä oli meille siinä mielessä mielenkiintoinen peli, että vastustajalla oli perjantaina huilipäivä ja meillä vastaavasti viikon ensimmäinen ottelu. KooKoo pääsi peliin tuoreilla jaloilla, mutta me kuitenkin oltiin ensimmäisessä erässä mukana hyvällä energialla ja hyvällä luistelulla, JYP-luotsi Jukka Ahvenjärvi kertasi kamppailun ratkettua.

Toisella kolmanneksella KooKoo sortui jäähyilemään kolmeen otteeseen, mutta tästä huolimatta erän molemmat osumat teki kotijoukkue. Toni Suuronen vastasi ylivoimalla syntyneestä isäntien 2-1-maalista ja 3-1-osuma oli puolestaan Anrei Hakulisen käsialaa. JYP pääsi kokeilemaan erässä jopa kahden miehen ylivoimaa, mutta ajoittain näyttävästikin pyörineestä pakkopelistä ei tullut jyväskyläläisittäin toivottua lopputulosta.

– Isoin momentum oli toisen erän ylivoimahetket, joista ei saatu maaleja. Yleensä jos toinen ei tilanteistaan maalia tee, saa vastustaja vähän lisävirtaa taisteltuaan oman alivoiman läpi. Perinteisesti näinhän siinä kävi ja sitä kautta KooKoo nousi pelissä johtoasemaan.

Jarkko Immonen nosti JYPin mukaan voittotaisteluun, mutta sekään ei lopulta riittänyt (Kuva: Jiri Halttunen).

”Pitää pystyä puolustamaan huolellisemmin”

JYPille siunaantui tovi ennen kolmannen erän puoliväliä tehokas kahdeksansekuntinen, jonka aikana Jarkko Immonen kavensi ensin lukemat 2-3:en ja tasoitti hetkeä myöhemmin pelin 3-3:en. Jani Tuppurainen kirjautti syöttömerkinnät molempiin osumiin, joiden myötä JYP-hyökkääjä nousi JYPin kaikkien aikojen pistepörssissä toiselle sijalle ohi Antti Virtasen.

– Kolmannessa erässä pienet henkiset nostot ja Immonen-Tuppurainen –osaston ratkaisut nostivat meidän takaisin peliin kiinni.

Hurrikaanisikermä vaikutti jo hetken nousevan kuilun partaalta takaisin voittotaisteluun, kunnes ajassa 56.36 digitaalit stoppasivat KooKoon 4-3-voittomaaliksi jääneen osuman merkiksi. Juha-Pekka Haataja oli ajautunut Eetu Laurikaisen vartioimalle veräjälle, josta kokenut kouvolalaishyökkääjä sutaisi pelivälineen JYP-rysään. 

– Tärkein juttu tällä hetkellä on se, että meidän pitää pystyä puolustamaan huolellisemmin. Kun näitä pelejä pelataan, niin tuollaiset päästetyt maalimäärät ovat liikaa. Yksinkertainen totuus on, että niillä ei liigapelejä voiteta.

– Tämän asian kanssa jokaisen pelaajan pitää tällä hetkellä olla nöyrempi ja kärsivällisempi. Puhutaan rohkeasta hyökkäyspelaamisesta, mutta meidän täytyy olla myös rohkeita puolustamaan. Puolustetaan luistelemalla, sijoitutaan oikein, ollaan kärsivällisiä ja huolellisia.

Taiston loppuhetkillä JYP haki vielä tasoitusmaalia kuudella kenttäpelaajalla. KooKoo-päädyssä nähtiinkin viimeisen kaksiminuuttisen aikana todellista hurrikaanipainetta, mutta hyvistäkään yrityksistä huolimatta kiekkoa ei enää saatu kouvolalaiskassari Juha Järvenpään taakse.

– Tuollaisissa tilanteissa pitää aina pystyä luomaan paikkoja. Tälläkin kertaa oli monta paikkaa ja joskus se menee niin, että ei vaan saa niistä sisään. Pelejä on kuitenkin paljon ja kun tehdään riittävästi töitä, niin se onnikin alkaa pikkuhiljaa kääntyä eduksemme.

– Asiat tasoittuvat pitkässä sarjassa, mutta sen eteen täytyy tehdä töitä. Se tarkoittaa sitä, että joukkue on tiivis ja tekee yhdessä sovittuja asioita.

JYPin liigakausi jatkuu tiistaina vierasottelulla Mikkelin Jukureita vastaan.