TPS ryösti pisteet JYPiltä – ”Me emme olleet riittävän rohkeita”

JYP ja TPS mittelivät perjantai-iltana paremmuudesta kierroksen kärkitaistossa. Isännät johtivat ottelua kahden erän jälkeen maalilla, mutta väkevän päätöserän ansiosta turkulaisvieraat ryöstivät täyden pistepotin matkaansa 2-4 (0-0, 2-1, 0-3) –päätöslukemin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Aloitettiin peli hyvin ja ensimmäinen erä oli meiltä hyvää lätkää. Toinen erä oli meidän ja pelattiin siinäkin hyvin. Saatiin paljon paikkoja ja myös maaleja, JYP-puolustaja Anttoni Honka tiivisti taiston tauottua.

– Kolmanteen erään lopetettiin pelaaminen ja tehtiin muutama virhe, joista vastustaja rokotti. Sen jälkeen peli kääntyikin TPS:lle ihan yhtäkkiä, Honka jatkoi.

Kamppailun avauserä kiekkoiltiin läpi hyvin tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti, eikä maalipaikoilla varsinaisesti juhlittu. JYPin parhaat tilanteet aukesivat Juha-Pekka Hytöselle ja Ossi Louhivaaralle, joiden aikeet turkulaiskassari Henrik Haukeland onnistui kuitenkin nollaamaan. TPS:n potentiaalisin tekopaikka siunaantui eränlopulla Zach Budishille, jonka yrityksen teki voimattomaksi jyväskyläläisveräjällä pelannut Eetu Laurikainen.

Mittelön avausosuma näki päivänvalon toisen kolmanneksen avaushetkillä, jolloin Robert Rooba iski ylivoimakuvion päätteeksi kiekon TPS-rysään. Vierasmiehistön kuitti tuli kuitenkin jo reilua minuuttia myöhemmin, kun Teemu Väyrynen tasoitti lukemat 1-1:en.

JYP jatkoi toisessa erässä tehokasta puolustuspelaamistaan, eikä päästänyt TPS:ää vieläkään kunnon tekopaikoille. Yksi maali erässä vielä nähtiin, kun ajassa 28.23 JYP-kippari Juha-Pekka Hytönen kuittasi kiekon tarkalla laukauksella turkulaisverkkoon muuttaen lukemat 2-1:en.

JYPiläisittäin Juha-Pekka Hytösen 2-1-osuma jäi lopulta laihaksi lohduksi (Kuva: Jiri Halttunen).

Turkulaissikermän peli kangerteli kahden ensimmäisen erän aikana, mutta kolmas erä oli täysin TPS:n. Siinä missä JYPin pelaaminen johtoasemassa mureni vaihto vaihdolta, sai TPS otteisiinsa pelikellon edetessä koko ajan enemmän virtaa.

Kalle Kaskisen suojatit ratkaisivat kamppailun lopullisesti itselleen viimeisen kymmenminuuttisen aikana, jolloin kiekkoa kaavittiin JYP-veräjästä peräti kolmeen otteeseen. Kolme sarjapistettä ja sesongin kuudennen voiton TPS:lle maaleillaan varmistivat Olli KaskinenPatrick Bjorkstrand ja Zach Budish.

– Vaihtopenkillä oli TPS:n kolmannen erän paineen aikana rauhallinen tunnelma, mutta kentällä alettiin vähän turvata johtoasemaa. Vastustaja sai sen seurauksena hyviä paikkoja, kun ei oltu ihan pelissä kiinni. Me emme olleet riittävän rohkeita, Anttoni Honka tunnusti lopuksi.

JYP jatkaa pelejään lauantaina Kouvolassa, jossa asettuu vastaan KooKoo.