JYP ja Kärpät väänsivät tasaisesti – “Tulos ottaa päähän”

JYPin ja Kärppien torstaisesta yhteenotosta muodostui vauhdikkaan vähämaalinen ja tasainen kamppailu sarjapisteistä. Kärpät vaikutti avauskolmanneksen jälkeen luistelevan menojaan, mutta JYP pysyi pelissä mukana loppuun saakka. Veini Vehviläisen torjunnoilla ja Taneli Ronkaisen maalilla oululaissikermä vei kuitenkin voiton ottelusta maalein 0-1 (0-0, 0-1, 0-0).

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Tulos ottaa päähän, ei siitä mihinkään pääse. Tällä hetkellä jääkiekkopelin voittaminen ei ole meille helppoa, JYP-luotsi Lauri Merikivi paalutti pelin päätyttyä.

– Koko ajan kuitenkin parannetaan. Äijät repivät itsestään irti sen mitä revittävissä oli tämän viikon kuormalla, mutta tällaista se välillä on, Merikivi jatkoi.

Maaliton avauserä puurrettiin läpi Kärppien komennossa. Vierasmiehistö luisteli kaukaloon vauhdikkaasti, eikä meno näyttänyt painavan oululaispohkeissa missään vaiheessa avauskolmannesta. Kiekollinen hallinta oli Kärpillä ja JYP-maalilla pelannut Eetu Laurikainen saikin olla alati tarkkana vierashyökkäysten kanssa.

JYP ei yltänyt ensimmäisen erän aikana vastustajansa tasolle oikein missään vaiheessa. Päätöskympillä kotijoukkue sai hyviä hyökkäyspään vaihtoja aikaiseksi, mutta nekin hyvät tilanteet oululaisveräjällä pelannut Veini Vehviläinen onnistui selvittämään edukseen.

Veini Vehviläisen (35) kärppäveräjä säilyi takaiskuitta aina ottelun päätösvihellykseen saakka. (Kuva: Jiri Halttunen).

”Otetaan hyvät asiat mukaan”

Kärpät jatkoi toisessa erässä vakuuttavaa menoaan ja sai lopulta palkinnon uurastukselleen ajassa 32.51. Maalinedushässäkän päätteeksi peliväline löysi tiensä hurrikaaniverkkoon hivenen onnekkaastikin, kun Taneli Ronkainen pääsi tyrkkäämään Kärpät 1-0-vierasjohtoon. JYP petrasi otteitaan avauserästä ja onnistui luomaan muutamia potentiaalisia maalipaikkoja, mutta vastassa ollut tiivis oululaispuolustus ei ollut vieläkään yllätettävissä.

Päätöserään JYP tuli väkevällä otteella ja pelasi illan edetessä kauttaaltaan tasaisen nousujohteista peliä. Hyökkäyksiä saatiin vyörytettyä kärppäalueelle, mutta tiivis puolustus viimeisenä lenkkinään Veini Vehviläinen osoittautuivat lopulta ohitse pääsemättömäksi vastukseksi. Kärpät oli JYPiä huolellisempi kentän molemmissa päädyissä ja saalisti maalin erolla tililleen seitsemännen perättäisen voittonsa.

– Otetaan tästä pelistä hyvät asiat mukaan, parannetaan huonoja juttuja ja mennään eteenpäin, hurrikaanikäskijä summasi lopuksi.

JYP päättää kolmen ottelun kiekkoviikkonsa lauantaina, kun vieraskaukalossa vastaan asettuu Lappeenrannan SaiPa.