JYP kaatoi Jukurit – ”Petrattiin tekemistämme”

JYP ja Jukurit väänsivät tiistaina Mikkelissä kaksijakoisen kohtaamisen. Kaksi erää edettiin jyväskyläläisvieraiden komennossa, minkä jälkeen kotijoukkue onnistui nousemaan päätöserän maaleilla mukaan voittotaisteluun. Voittolaukauksiin saakka venyneen mittelön voitto kirjattiin lopulta JYPille David Tomášekin maalilla lukemin 2-3 (0-1, 0-1, 2-0, 0-0, 0-1).

Otteluraportin tarjoaa Administer.

 JYP-merkeissä läpikoluttu koitoksen avauserä tarjosi kiekkokansalle yhden osuman, josta vastasi hurrikaanihyökkääjä Markus Jokinen. JYP-laituri iski laatan verkkoon Miika Lahden hyökkäyspään aloitusvoiton jälkimainingeissa, kun peliä oli takana vajaat kahdeksan minuuttia. Toinen syöttömerkintä osumasta kirjattiin Jaakko Jokiselle.

– Petrattiin edellisestä pelistä tekemistämme ja saatiin sillä tavalla ensimmäiseen erään hyvää rytmiä. Koko ajan päästiin hallitsemaan peliä aika vahvasti ja tekeminen oli oikeansuuntaista, JYP-luotsi Jukka Ahvenjärvi niputti taiston tauottua.

Toisen erän avauspuoliskolla peliä jatkettiin jyväskyläläisotteessa, minkä seurauksena 700. liigapeliään kiekkoillut Juha-Pekka Hytönen iski maalinkulmalta lukemat 2-0:an ajassa 26.38. Syöttäjinä ylivoimaosumassa olivat Éric Perrin ja Mikko Kalteva. Erän edetessä kotijoukkue sai paremmin juonta pelistä, jota osaltaan oli myös edesauttamassa Roni Allénin ottamat peräkkäiset kaksiminuuttiset. 40 minuutin jälkeen taululla komeilivat kuitenkin JYPin 2-0-johtolukemat.

David Tomášek ratkaisi voiton JYPille voittolaukauksilla (Kuva: Jiri Halttunen).

”Iso asia, että pystyttiin voitto kairaamaan”

JYP lähti kolmanteen erään kahden maalin johtoasemassa, mutta ei lopulta onnistunut pitämään johtoaan ottelun loppuun saakka. Mikkeliläismaalareina kunnostautuneet Jesper Piitulainen ja Markku Flinck nostivat osumillaan Jukurit takaisin voittotaisteluun, joka ratkaistiin muutamien tilanteiden jatkoajan jälkeen voittolaukauksilla. Ratkaisevan osuman niittasi lopulta JYP-hyökkääjä David Tomášek, jonka maalin myötä JYPille kauden avausvoitto Jukureista.

 – Se mihin kompastuttiin, johtui pienistä virheistä, jotka ovat aina ratkaisevia ja päästävät vastustajan turhaan peliin kiinni. Niissä meillä on vielä tekemistä.

– Kaikesta huolimatta tärkeä asia on se, että saatiin voitto. Niitähän tässä metsästetään ja se on iso asia joukkueelle, että pystyttiin voitto kairaamaan loppujen lopuksi.

JYPin pelit jatkuvat seuraavan kerran torstaina, kun vierasjäällä vastaan luistelee Rauman Lukko.

– Mennään kolmen pelin viikkoa, joten tällä hetkellä täytyy ajatella isoa kokonaiskuvaa. Palautuminen on nyt olennaisessa osassa ja sitten lähdetään uudella ilmeellä kohti torstaita. Tässä vaiheessa ei pysty jäniksiä vetämään hatusta, vaan peruspelaaminen täytyy saada kuntoon.