JYP mursi Lukon – ”Tämä oli meille tosi iso voitto”

JYP saalisti torstai-iltana LähiTapiola Areenalla kuluvan kauden ensimmäisen kolmen pisteen voiton kotikaukalossa, kun Rauman Lukko kellistyi jyväskyläläisjäällä 7-2 (1-1, 3-1, 3-0) –lukemin. Hurrikaanisikermän voitonjuhlissa tahtipuikkoa heilutti tehot 2+2 iskenyt Éric Perrin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Kaikki tietävät miten iso voitto tämä oli meille ja miten paljon tarvitsimme tätä. Aiemmissa peleissä pomput eivät ole olleet meille suosiollisia, mutta tällä kertaa oli toisin, kanadalaishyökkääjä totesi taiston tauottua.

Täytyy antaa Lukolle tunnustusta. He pelasivat hyvin, vaikkei tulos ollutkaan heille suosiollinen. Vastustaja pääsi pelaamaan paljon alueellamme, mutta selvitimme tilanteet eduksemme ja ”Edi” (Eetu Laurikainen) otti maalilla hyviä koppeja, Perrin lisäsi.

Mittelön avauserä miekkailtiin läpi Lukko-merkeissä, joka konkretisoitui kaukalossa useampina potentiaalisina maalipaikkoina. JYP-veräjällä pelivuorossa olleen Eetu Laurikaisen huipputorjunnat pitivät kuitenkin isännät kiinni pelissä. Kertaalleen kiekkoa kuitenkin kaivettiin hurrikaanirysästä, kun Eetu Koivistoinen kilautti ylivoimalla Lukon 1-0-vierasjohtoon vajaan seitsemän peliminuutin jälkeen. JYP-tasoitus nähtiin aivan avauserän päätöshetkillä, jolloin Robert Rooba pamautti ylivoimalla taululle 1-1-lukemat.

JYP saalisti kauden ensimmäisen kolmen pisteen kotivoittonsa lopulta sesongin kahdeksannessa kotimittelössä (Kuva: Jiri Halttunen).

Keskimmäisen kolmanneksen avauskymmenminuuttinen luisteltiin sekin läpi raumalaismeiningeissä, minkä seurauksena vierasjoukkue myös siirtyi 2-1-vierasjohtoon erän alkupuoliskolla. Yhdysvaltalaispuolustaja Mark Auk sai pelivälineen hyökkäyspäässä b-pisteen tuntumaan ja pamautti laatan vastustamattomasti jyväskyläläisverkkoon.

”Oli vain tämä hetki ja tämä peli”

Toisen erän jälkipuoliskolla JYP-pelaajiston yksilötaidot nostivat päätään, minkä johdosta pikkumustaa kaiveltiin raumalaisveräjästä lopulta peräti kolmeen otteeseen. Éric Perrinin kahdella maalilla (2-2 ja 4-2) ja Jarkko Immosen osumalla (3-2) JYP lähti kolmanteen erään 4-2-johdossa. Päätöskolmanneksella jyväskyläläissikermän ketsuppipullo jatkoi poksahtelemistaan vielä kolmen osuman verran. Isäntien maalitehtailussa onnistuivat Juha-Pekka Hytönen (5-2), Jarkko Immonen (6-2) ja 7-2-loppulukemat viimeistellyt David Tomášek.

Lavalin Leijonan pisterikas iltapuhde toi mukanaan neljä tehopistettä (Kuva: Jiri Halttunen).

– Olemme pelanneet syksyn aikana parempiakin pelejä, mutta tällä kertaa oltiin siinä hetkessä. Oli vain tämä hetki ja tämä peli. Tämä oli meille arvokas ja tosi iso voitto, JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi summasi summerin soitua.

– Olen tosi tyytyväinen, miten äijät puolustivat omaa maalinedustaa, vaikka oltiin välillä aika pahastikin pinteessä. Viime peleissä meillä on ollut haasteita maalinteon tehokkuuden kanssa, mutta nyt oltiin siinä loistavia. Täytyy olla ylpeä siitä, miten kärsivällinen joukkue on ollut. Toivottavasti tämä voitto vapauttaa ja tuo lisää itseluottamusta, Merikivi päätti.

Eetu Laurikainen ja Éric Perrin (1. ja 2. vasemmalta) kuuluivat JYP-voiton arkkitehteihin (Kuva: Jiri Halttunen).

Koko joukkueen voitossa tehomiehinä häärivät Perrin (2+2), Tomasek (1+3), Immonen (2+1), Hytönen (1+2) ja Mikko Kalteva (0+2). Eetu Laurikainen kirjautti taiston tuoksinassa tililleen 37 torjuntamerkintää.

JYPin pelit jatkuvat seuraavan lauantaina vieraspelillä Kuopion KalPaa vastaan.