JYP nöyrtyi SaiPalle – ”Luotiin riittävästi paikkoja”

SaiPa ja JYP tarjosivat Lappeenrannan lauantai-illassa tasaisen kiekkonäytelmän, joka kirjattiin lopulta jatkoajalle venyneen taiston päätteeksi isännille maalein 3-2 (0-2, 1-0, 1-0, 1-0). Jyväskyläläisvieraiden lähes täydellisesti onnistunut ryöstöretki ajautui karille kolmannen erän viimeisellä peliminuutilla.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

– Huono päätös pelille. Kaksi erää oli meiltä oikeansuuntaista pelaamista. Oltiin riittävän tylyjä ja osattiin ottaa hetket haltuun, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi tiivisti taiston tauottua.

– Toisessa erässä oli kuitenkin jo näkyvissä, että vastustaja pyrkii eteenpäin nopeilla iskuilla. Haettiin hiukan väkisin vielä kolmatta osumaa ja sitten vastustaja sai nopean vastahyökkäyksen, jolla he nousivat peliin mukaan, Ahvenjärvi jatkoi.

Kamppailun avausmaali nähtiin neljän peliminuutin tienoilla, kun Ossi Louhivaara napautti maalin kulmalta laatan ohi lappeenrantalaishäkkäri Frans Tuohimaan. Ensimmäinen kolmannes tahkottiin läpi perin tasaisissa merkeissä, joskin vielä kertaalleen JYP kuittasi laatan vastustajan verkkoon. Digitaalit stoppasivat ajassa 17.34, kun avausmaalissa alustajana kunnostautunut David Tomášek jallitti maalin kulmalta pelivälineen SaiPa-rysään.

Kotijoukkue pelasi lauantaiväännön 1960-luvun juhlaottelun hengessä ja onnistui luomaan parhaalle maalintekosektorille muutamia hyviä tilanteita. Hurrikaaniveräjällä torjuntavuorossa ollut Joona Voutilainen kuitenkin selvitti näistä jokaisen edukseen.

Joona Voutilaisen torjunnat eivät aivan kantaneet JYPiä kauden neljänteen vierasvoittoon (Kuva: Jiri Halttunen).

”Loppu oli oma maailmansa”

Toisen erän alkupuolisko tarjosi kiekkoväelle muutamia hyviä tilanteita molemmissa kenttäpäädyissä. Frans Tuohimaa ja Joona Voutilainen saivat kumpainenkin olla veräjillään tarkkana maalintekoyritysten edessä, joista yksikään ei kuitenkaan päättynyt onnistumiseen. Jälkimmäinen kymmenminuuttinen tarjosi lappeenrantalaiskatsojille lopulta kauan kaivatun 1-2-kavennusmaalin, kun Cody Kunyk purjehti keskialueelta JYP-puolustuksen välistä aina maalintekoon saakka.

Lappeenrantalaissikermä haki päätöserässä hanakasti tasoitusmaalia ja pelikellon edetessä alkoi näyttää siltä, että isäntien hyvistä yrityksistä huolimatta täysi pistepotti karkaa Jyväskylään. Pelin päätöshetkillä SaiPa kuitenkin onnistui kuudella kenttäpelaajalla 2-2-tasoitusmaalin teossa, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää 46 sekuntia. Hyviä otteita läpi koitoksen JYP-maalilla esittänyt Joona Voutilainen joutui antautumaan Tyler Morleyn sesongin kuudennen täysosuman edessä.

Jatkoajalla hallitsevampana osapuolena hääri JYP, jolle siunaantui muun muassa Julius Nättiselle auennut läpiajotilanne. SaiPa-kassari Frans Tuohimaa ei kuitenkaan ollut ohitettavissa, minkä ansiosta voiton avaimet iskettiin lappeenrantalaiskäsiin. Isännät pääsivät vastahyökkäykseen jatkoajan päätösminuuteilla ja tämän seurauksena Robin Salo pyssytti Cody Kunykin syötöstä SaiPan 3-2-voittomaalin.

– Loppu oli oma maailmansa. Meidän maalipaikkamäärillä peli olisi pitänyt pystyä tappamaan toisessa erässä. Luotiin riittävästi paikkoja, mutta nyt se pitäisi pystyä saamaan esille myös tuloksen muodossa. Jos pelataan maalin pelejä, niin silloin täytyy olla kärsivällinen ja kyetä pelaamaan loppuun asti.

– Pelissämme oli paljon hyviä asioita hyökkäyspelaamisen ja liikkeen osalta. Ne asiat on tärkeä ottaa mukaan, mutta meidän täytyy jatkossa ymmärtää vielä paremmin pelin hetket. Pitää pystyä olemaan tyly ja kärsivällinen oikeilla hetkillä.

Seuraavan kerran JYP on tositoimissa tiistaina, jolloin Champions Hockey Leaguen alkusarjan päätöskierroksella vieraaksi saapuu sveitsiläisseura HC Lugano. LähiTapiola Areenalla käytävässä kamppailussa ainoastaan voittaja etenee jatkomittelöihin.

Osta lippusi peliin tästä!