JYP voittolaukauksilla Tapparaa etevämpi – ”Aika vaikeasta tilanteesta noustiin”

JYP ja Tappara tarjosivat lauantai-iltana LähiTapiola Areenan 4000-päiselle kiekkokansalle viihdettä koko rahan edestä. Tamperelaisvieraat tulivat peliin väkevästi, mutta nousujohteisesti pelannut kotijoukkue poistui kaukalosta lopulta voittajana. Julius Nättinen ratkaisi ottelun JYPille voittolaukausten päätteeksi 4-3 (1-3, 1-0, 1-0, 0-0, 1-0) –lukemin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Kuluvan kauden ensimmäisen lauantaiväännön avauserä edettiin Tapparan komennossa. Siinä missä pelin alkuhetket vielä tunnusteltiin menoa, sai Jukka Rautakorven suojatit erän edetessä roimasti vauhtia otteisiinsa.

Tappara oli kiekollisesti hallitsevampi osapuoli ja ja vaikka Robert Rooba iski avausminuuteilla isännät 1-0-johtoon, onnistui Tappara sysäämään laatan peräti kolmesti JYP-maaliin. Porkkanapöksyjen maalintekijöinä kunnostautuivat kahdesti osunut Valtteri Kemiläinen ja kertaalleen maalannut Tomas Záborský.

Robert Rooba vastasi ottelun avausmaalista (Kuva: Jiri Halttunen).

– Hyvä lähtö peliin ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Tapparan 1-1-tasoituksen jälkeen jostain syystä kuitenkin vähän lamaannuttiin. Oltiin myös onnekkaita avauserän lopussa, että tilanne oli ainoastaan 1-3 erätauolle lähtiessä, JYP-käskijä Lauri Merikivi linjasi pelin päätyttyä.

JYP sai toiseen erään reippautta puseroonsa, minkä johdosta kentällä nähtiin avauserästä petrannut kotijoukkue. Täydellistä peliä isännät eivät vielä onnistuneet esittämään, mutta parempaansuuntaan kuitenkin jo mentiin. David Tomášek iski pelin puolivälin jälkeen 2-3-kavennusmaalin, jonka ansiosta JYP nousi aiempaa lähemmäs pelin voittotaistelua.

Mittelön kulku oli JYPiläisittäin nousujohteinen, josta konkreettisena esimerkkinä oli kolmannessa erässä nähty 3-3-tasoitus ajassa 48.05. Ylivoimalla syntyneen maalin arkkitehtinä kunnostautui toistamiseen illan aikana osunut David Tomášek. Varsinaisen peliajan päätöshetkillä molemmille joukkueille aukesi vielä pienet paikat voittomaalin tekoon, mutta 60 minuutin päätteeksi taululla komeilivat 3-3-lukemat.

David Tomášek kuului JYPin illan onnistujiin (Kuva: Jiri Halttunen).

– Todella hieno tasonnosto joukkueelta kahteen viimeiseen erään. Täytyy olla tyytyväinen siihen, miten pelattiin ne ja ennen kaikkea millaista luonnetta joukkue niissä osoitti. Aika vaikeasta tilanteesta noustiin, Lauri Merikivi kehaisi.

Jatkoaika koluttiin läpi Tapparan täydellisessä komennossa, josta JYP kuitenkin selviytyi takaiskuitta torjuntavuorossa olleen Eetu Laurikaisen johdolla. Voittolaukaukset etenivät aina yhdeksänteen pariin saakka, jossa ratkaisevan osuman tamperelaisverkkoon niittasi Julius Nättinen.

Seuraavan kerran JYP on tositoimissa ensi tiistaina, jolloin ohjelmassa on vieraskaukalossa pelattava CHL-mittelö sveitsiläisseura HC Luganoa vastaan.