KooKoo puski JYPin kumoon – ”Saatiin mitä ansaittiin”

JYP ja KooKoo tarjosivat LähiTapiola Areenan perjantai-illassa seitsemän maalin kiekkonäytelmän, jonka voitto ratkaistiin vasta kolmannessa erässä. Liigavääntö tilastoitiin lopulta KooKoolle 3-4 (0-2, 1-0, 2-2) -päätöslukemin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Jäällä oli nyt valitettavasti eri joukkue kuin mitä tiistaina. Ensimmäiset 30 minuuttia ei oltu sitä mitä meidän pitäisi olla, JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi linjasi ottelun päätyttyä.

– Loppua kohti saatiin hetkittäin toivottuja asioita näkymään ja päästiin peliin mukaan, mutta näin se joskus menee. Saatiin mitä ansaittiin, Merikivi jatkoi.

JYP oli ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana kiekollisesti aktiivisempi osapuoli. Konkreettista tulosta kotijoukkue ei kuitenkaan saanut aikaiseksi yrityksistä huolimatta. KooKoo sai juonesta kiinni paremmin pelin edetessä, minkä seurauksena kiekkoa kaivettiin jyväskyläläisveräjästä erän jälkipuoliskolla kahteen otteeseen. Vierassikermän maalintekijöinä kunnostautuivat Kalle Valtola ja Toni Kähkönen.

KooKoo käynnisti keskimmäisen kolmanneksen väkevästi ja oli avausminuuttien aikana selvästi hallitsevampi osapuoli kaukalossa. JYP-maalilla pelivuorossa ollut Pekka Tuokkola kuitenkin selvitti erän läpi takaiskuitta yhdessä hurrikaanipuolustuksen kanssa.  Ensiminuuttien kouvolalaispaineen jälkeen isännät onnistuivat kaventamaan pelin 1-2:een, kun Jerry Turkulainen ujutti läpiajonsa päätteeksi pelivälineen ohi 37 koppia keränneen Juha Järvenpään. JYP sai erän jälkipuoliskolla vielä luoduksi muutamia hyviä tilanteita KooKoo-alueelle, mutta tasoitusmaaliin saakka yritykset eivät kantaneet.

Jerry Turkulaisen läpiajomaali oli yksi illan hienoimpia yksilösuorituksia (Kuva: Jiri Halttunen).

– Koitettiin saada toimintaa maalin eteen. Tiistaina se jäi vajaaksi, mutta nyt saatiin hyviä maalinedushässäköitä aikaiseksi. Kun kaikki onnistuu ja menee kuin elokuvissa, niin silloinhan se on helppoa. Sitten kun on tullut vähän lunta tupaan, niin silloin se ei ole niin helppoa.

Neljän osuman päätöserä

Päätöserässä Toni Kähkönen onnistui siirtämään vierasmiehistön 3-1-johtoon vajaat kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa, minkä seurauksena Tuomas Tuokkolan suojatit näyttivät menevän menojaan. JYP sai kuitenkin piristystä puseroonsa ja tylytti hetkeä myöhemmin reilussa kahdessa minuutissa pelin 3-3-tasalukemiin. Hurrikaanimiehistön onnistujina kunnostautuivat loukkaantumisen jäljiltä pelikuntoon toipunut Jani Tuppurainen, sekä liigauran avausmaalinsa viimeistellyt Joonas Viinikainen.

Joonas Viinikaisen liigauran avausmaali syntyi viidennessä pelissä (Kuva: Jiri Halttunen).

– Joonas on poikkeuksellisen hyvä peluri. Taitava hyökkäyssuunnan pelaaja, joka pystyy hyvillä lajitaidoillaan tekemään tuollaisia suorituksia. Hän pelasi tosi vahvan CHL-pelin ja jatkoi siitä. Hieno ja tärkeä maali Joonakselle, harmi vaan ettei siitä jäänyt meille mitään tuloksen muodossa.

KooKoolla oli kuitenkin viimeinen sana sanottavanaan, sillä ajassa 58.05 Ed Wittchow rysäytti taululle vierasryhmittymän 3-4-voittolukemat. Kyseessä oli samalla kouvolalaisjoukkueen tämän sesongin ensimmäinen vierasvoitto.

JYP päättää kiekkoviikon lauantaina, kun vierasjäällä vastaan asettuu Turun Palloseura.