Lukko kellisti JYPin – ”Ansaitusti hävittiin paremmalle joukkueelle”

JYPin kiekkokaravaani matkasi torstai-illaksi Raumalle, jossa vastassa ollut Lukko tavoitteli kauden ensimmäistä kotivoittoaan. 60 minuutin päätteeksi kahdeksan maalin illassa voitto kirjattiin lopulta kotijoukkueelle 5-3 (1-1, 3-1, 1-1) –lukemin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

– Aika kovavauhtinen peli. Lukko karvasi kovaa ja käänsi peliä nopeasti. Me ei pystytty vastaamaan siihen ja ihan ansaitusti hävittiin paremmalle joukkueelle, JYP-hyökkääjä Markus Jokinen tiivisti taiston tauottua.

Mittelön avauserä edettiin hienoisessa JYPin hallinnassa, minkä seurauksena avausmaali syntyikin jyväskyläläisvieraiden toimesta jo reilun kahden peliminuutin jälkeen. Hurrikaanisikermä pyöritti hyökkäyspäässä ylivoimaa, joka päättyi Éric Perrinin viimeistelemään 1-0-osumaan. Raumalaistasoitus nähtiin kuitenkin jo muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Janne Keränen tyrkkäsi JYP-maalilla pyörineen irtokiekon verkon perukoille.

Pelin puolivälin tuoksinassa JYP siirtyi toistamiseen johtoasemaan, kun Markus Jokinenohjasi Jarkko Immosen mainiosta esityöstä laatan maaliin. Osuma oli Immosen ja Jerry Turkulaisen kanssa ykkösketjussa viilettäneen Jokisen JYP-uran ja samalla tämän viikon toinen onnistuminen.

– Tyhjään maaliin sai putata. ”Jakke” pelasi kaksi paikkaa tyhjään maaliin ja niistä toisesta pitikin osua tolppien väliin. Varmaan huoltojätkätkin olisi tehneet siitä paikasta, ”Mare” kertasi.

– Tosi hyvät pelimiehet on vierellä. Kaikki tietää kuinka kokenut ja laadukas pelaaja Immonen on. Jerry taas pystyy tuomaan ketjuun omaa osaamista liikkeellä ja kiekollisella taidolla. Itse yritän omalla hyvällä luistelulla ja kamppailulla tehdä tilaa ja pyrkiä sitä kautta saamaan tulosta aikaan, Jokinen kuvaili ketjun työnjakoa.

Markus Jokisen liigaviikon toinen osuma oli lopulta laiha lohtu Rauman torstai-illassa (Kuva: Jiri Halttunen).

Luistelussa ja kamppailussa ei oltu vastustajan tasolla

JYP-johtoa ei kuitenkaan ehtinyt kestää muutamaa minuuttia kauempaa, kun Lukko iski lisävaihteen silmään. Keskimmäisen kolmanneksen kahdeksan viimeisen minuutin aikana Pekka Virran suojatit survoivat pelivälineen peräti kolmesti ohi JYP-kassari Joona Voutilaisen. Raumalaisonnistujina kunnostautuivat Rony Ahonen, Roni Sevänen ja Arttu ilomäki.

– Puolustuspelivirheitä. Kiekot jäivät keskialueelle ja sitä ei voi tapahtua. Se on muutenkin ollut meidän tämän kauden kirous. Ne virheet pitää saada pois. Luistelussa ja kamppailussa ei oltu vastustajan tasolla. Sen takia oli odotettavissakin, että jossain kohtaa kolisee.

– 5-5 –pelissä meillä on vielä aika paljon petrattavaa. Erikoistilannepelaaminen on tällä kaudella ollut ihan hyvässä kuosissa, mutta tasakentällisin pelaamista meidän täytyy parantaa.

Kolmannen erän alkuhetkillä JYP sai kaivatun kavennusmaalin aikaiseksi, kun 13. hyökkääjänä peliin startannut Robert Rooba nosti kauden kolmannella osumallaan vierasmiehistön maalin päähän. Tämän lähemmäksi voittotaistelua jyväskyläläisvieraat eivät lopulta kuitenkaan päässeet ja kun Arttu Ilomäki löi pelin päätöshetkillä taululle 5-3-päätöslukemat, saalisti Lukko tililleen sen ensimmäisen kotivoittonsa sitten viime tammikuun.

JYP päättää kiekkoviikon lauantaina LähiTapiola Areenalla, johon vieraaksi saapuu Tampereen Tappara. Ennen liigavääntöä jäähallilla pelataan Alumni-ottelu JYPin ja Tapparan legendojen välillä alkaen kello 14.30.

Osta lippusi peliin tästä!