TPS jätti pisteet Turkuun – ”Onni on ansaittava”

JYPin lauantainen kiekkoreissu Varsinais-Suomeen ja Turun Palloseuran vieraaksi ei tuonut lisäpisteitä hurrikaanireppuun. Joukkueiden yhteenotosta muodostui vähämaalisen tiukka mittelö, joka tilastoitiin 60 minuutin päätteeksi lopulta isännille 2-1 (0-0, 1-0, 1-1) -lukemin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

– Molemmat joukkueet olivat liikkeellä energisellä, mutta ei kuitenkaan ihan parhaalla jalalla. Vaikkei luistelupeli energistä ollutkaan, niin pelitempo sopi meille ja se antoi mahdollisuuden pelata paremmin kiekon kanssa, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi summasi mittelön tauottua.

– Puolustettiin riittävän laadukkaasti suhteessa vastustajaan ja heidän pelaamiseen. Se on kuitenkin varmaa, että tappioon ei kukaan ole tyytyväinen missään muodossa, Ahvenjärvi jatkoi.

Ottelun avausosuma näki päivänvalon toisessa erässä, kun tanskalaishyökkääjä Patrick Björkstrand napautti kiekon siirretyn rangaistuksen aikana JYP-rysään. Turkulaissikermä kasvatti johtonsa kahteen maaliin kolmannen erän alkupuoliskolla, jolloin Lucas Ekeståhl-Jonsson nousi jyväskyläläisveräjälle ja siirsi laatan toistamiseen ohi 32 torjuntaa pelissä merkkauttaneen Eetu Laurikaisen.

– Onni on ansaittava. Se täytyy muistaa, että mitään ei saada ilmaiseksi. Kuulostaa kliseiseltä, mutta meillä oli jälleen riittävästi maalipaikkoja. Meidän täytyy pystyä kliinisesti viimeistelemään paikoista maalit ja sillä tavalla saada voittoja kairattua. Nyt täytyy löytyä niitä ukkoja, jotka pystyvät ratkaisemaan näitä pelejä.

Éric Perrinin 1-2-vieraskavennus oli JYPille lopulta laiha lohtu Turun lauantai-illassa (Kuva: Jiri Halttunen).

”Me tullaan vielä takaisin”

JYP haki päätöserässä vimmatusti kavennusta ja saikin sellaisen lopulta aikaiseksi, kun peliä oli jäljellä vajaat kolme minuuttia. 600. liigapeliään kiekkoillut Éric Perrin sai pelivälineen hyökkäyspaineen seurauksena lapaansa ja sujautti 1-2-vieraskavennuksen ohi TPS-veräjällä torjuneen Henrik Haukelandin. Pelin päätöshetkillä JYP piti vielä kiekkoa hyökkäysalueella muutamia tilanteita luoden, mutta tasoitusmaaliin saakka yritykset eivät lopulta vierasjoukkuetta enää siivittäneet.

– Kaikkein olennaisinta on se, että tämä viikko on nyt takana. Puhalletaan nämä jutut ulos ja lähdetään ensi viikkoon uusin mielin rakentamaan taistelevaa ja voittavaa jyppiä.

– Toivon, että meillä olisi tuki kaikessa takana. Me tarvitaan myös yleisön tukea. Olemme sitoutuneet tekemään hommia ja uskotaan näihin asioihin. Tehdään yhdessä töitä ja sen kautta me tullaan vielä takaisin.

Tappiollisista tuloksista huolimatta JYPin pelaamisessa on viime aikoina ollut myös hyviä elementtejä, jotka luonnollisesti osaltaan edesauttavat joukkueen nousukurssia.

– Puolustuspelaamista olemme pystyneet selkeästi parantamaan. Toisaalta jos puolustuspeli paranee, niin silloin hyökkäyspeli ei voi huonontua sen kustannuksella. Totta kai meidän maalivahtipelaaminen on myös parantunut ja Eetu Laurikainen pelasikin Turussa huippupelin.

Seuraavan kerran JYP on tositoimissa vasta ensi viikon torstaina, jolloin LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu Rauman Lukko.

– Tauko on meille paikallaan. Kyse on siitä, että mennään eteenpäin eikä jäädä märehtimään menneitä. Ne on pureksittu ja me tiedetään hyvin missä mennään. Korjataan tietyt asiat ja parannetaan peliä. Halua siihen löytyy kaikilta ja se on tässä se isoin asia.