95-vuotias JYP juhli voitokkaasti – ”Romukoppaan puheet kolmansista eristä”

LähiTapiola Areenalla vietettiin lauantaina JYPin 95-vuotisjuhlia, joihin vieraaksi 3600-päisen yleisön ohella oli saapunut myös Porin Ässät. Vähämaaliseksi muodostunut Liigan tyvipään taisto kirjattiin lopulta tiukkojen vaiheiden jälkeen hurrikaanimiehistölle maalein 2-1 (1-1, 0-0, 1-0).

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Joukkue on tehnyt tauosta saakka töitä ja paneutunut asioihin, joiden seurausta viime aikojen voitokkaat tulokset ovat. Perjantaina oltiin Tampereella 51 minuuttia ottavana osapuolena ja silti löydettiin keinot voittaa ottelu. Tällä kertaa olimme enemmän kuskin paikalla ja peli oli tiukkaa, mutta löydettiin jälleen keinot voittaa, JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi puhisi tyytyväisyyttään taiston tauottua.

Kamppailun avauserä kiekkoiltiin läpi kotijoukkueen hienoisessa komennossa, joskin avausmaalista vastasi Ässät. Juhlamittelöä oli takana ainoastaan 24 sekuntia, kun Peter Tiivola napautti vastahyökkäyksen päätteeksi patanipun 1-0-vierasjohtoon. JYP loi hyvää painetta porilaisalueelle erän aikana, mutta vaaralliset laukaukset loistivat poissaolollaan. Porilaisluukulla pelivuorossa ollut Henri Kiviaho joutui kuitenkin kertaalleen antautumaan, kun Jarkko Immonen iski b-pisteiden välistä lukemat 1-1:en ajassa 13.17.

Nolan Yonkman pelasi paluunsa jälkeen ensimmäisen ottelunsa JYP-nutussa (Kuva: Jiri Halttunen).

– Ensimmäiseen erään ei saatu ihan niin lentävää lähtöä mitä kahdessa aiemmassa kotipelissä on ollut. Olimme kuitenkin mukana ihan energisellä otteella.

Ässät tuli toiseen erään avausjaksoa pirteämmällä jalalla, mutta pelin vanhetessa JYP sai jälleen otteen kenttätapahtumista. Isännille tarjottiin mahdollisuuksia maalintekoon kahden ylivoiman seurauksena, mutta muutamasta hyvästä tilanteesta huolimatta kiekkoa ei saatu porilaisrysään.

Nättinen jälleen ratkaisijana

Juhlaväännön ratkaisu nähtiin lopulta kolmannen erän alkupuoliskolla, jossa JYP onnistui tikkaamaan taululle 2-1-voittolukemat. Maalintekijänä kunnostautui väkevässä vireessä liihottava Julius Nättinen, joka siirsi kiekon porilaisverkon edustalta ohi Ässät-kassari Henri Kiviahon.

– Toisessa erässä meillä jäi kiekot vähän matkalle. Ässät puolusti tosi sitkeästi ja kärsivällisesti keskialueella, eikä me oikein saatu hyvällä rytmillä päätykiekkoja. Kolmanteen erään parannettiin siinä paljon ja pelattiin tasokkaan jämäkkä kolmas erä.

– Nyt voi heittää romukoppaan myös puheet kolmansista eristä ja siitä, etteikö tämä joukkue osaisi pelata myös niitä loppuun. Olemme hoitaneet pelin eduksemme nyt tasatilanteessa, tappioasemassa, sekä johtotilanteessa.

Julius Nättinen (33) ratkaisi jälleen kerran pelin JYPin eduksi (Kuva: Jiri Halttunen).

Toistamiseen kuluvalla viikolla ratkaisijaksi nousseen Julius Nättisen viime otteluiden anti on ollut jyväskyläläisittäin äärimmäisen hienoa seurattavaa. Neljään edelliseen mittelöön JYP-hyökkääjä on kirjauttanut tililleen huimat kahdeksan tehopistettä (6+2).

– ”Jullella” oli itselleen kovat paineet ja odotukset tänne tullessa. Alku ei ollut niin lentävä mitä hän itse odotti, mutta nyt ”Julle” on alkanut luistella ja tehdä töitä. Hän omaa huikean luistelutaidon ja uskaltaa rohkeasti käyttää sitä, jolloin paikkojakin tulee, Lauri Merikivi linjaa.

– Tämän työn yksi hienoimmista puolista on nähdä, kun pelaajan itseluottamus nousee ja sen myötä pelaaminen vapautuu. Tällöin pelaaja uskaltaa pelata ja käyttää omia vahvuuksiaan, jolloin usein tulee myös onnistumisia, JYP-luotsi toteaa.

Seuraavan kerran neljän pelin voittoputkessa seilaava JYP on tositoimissa ensi keskiviikkona, jolloin Kuopiossa pelattavassa paikalliskamppailussa vastaan luistelee KalPa.