JYP jälleen Tapparaa vahvempi – ”Joukkue teki itse tämän nousun”

JYP kasvatti voittoputkensa perjantai-illan päätteeksi kolmeen otteluun, kun Tampereella käydyssä kamppailussa kellistyi Tappara 2-3 (1-0, 1-0, 0-2, 0-0, 0-1) –päätöslukemin. Voittolaukauskilpailuun saakka venyneen taiston hurrikaanisankareiksi nousivat ratkaisuosuman iskenyt Julius Nättinen ja loistavia torjuntoja maalillaan esittänyt Eetu Laurikainen.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Nähtiin, että kun joukkue uskoo omaan työhön, niin silloin tapahtuu hyviä asioita, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi tiivisti taiston tauottua.

Kaksi ensimmäistä erää edettiin isäntien komennossa, minkä seurauksena peliväline myös löysi tiensä kahteen otteeseen JYP-veräjään. Tapparan 1-0-avausmaalista vastasi seitsemän peliminuutin jälkeen osunut Aleksi Elorinne, kun taas toisessa erässä syntynyt 2-0-maali oli puolestaan ylivoimalla osuneen Matti Järvisen käsialaa.

– Meillä ei ollut helppoa pelin alussa. Ensimmäinen erä oli erittäin rikkonainen ylivoimien, alivoimien ja mainoskatkojen vuoksi. Se teki pelaamisen rytmistä erittäin haastavan. Koneemme eivät päässeet vielä siinä vaiheessa kunnolla käyntiin ja toinen erä jatkui vähän saman tyyppisesti.

– Täytyy kuitenkin muistaa kokonaisuus. Hitaasti kiiruhtaen ja pikkuhiljaa pieniä asioita kuntoon. Vähän enemmän taklauksia, vähän enemmän kiekon kanssa hyökkäysalueella ja halua toimittaa kiekkoa maalille. Usko ei saa loppua ja työnteon on jatkuttava.

Julius Nättinen kunnostautui toistamiseen tällä kaudella Tapparan kaatajana (Kuva: Jiri Halttunen).

”Näitä omenoita täytyy poimia”

JYP tuli kolmanteen erään päättäväisellä ilmeellä ja himokkuus konkretisoitui ensimmäistä kertaa maalin muodossa ajassa 50.04. Éric Perrin sai kiekon maalin kulmalle ja survoi laatan ohi Tappara-maalilla pelanneen Niklas Bäckströmin. Jyväskyläläisnippu sai tästä luonnollisesti lisävirtaa hartioihinsa ja vyörytti pelin loppua kohden hyökkäyksiään tamperelaisalueelle. Palkinto tuli lopulta ainoastaan kaksi sekuntia ennen päätössummeria, jolloin Julius Nättinen pamautti taululle 2-2-lukemat.

– Kolmanteen erään lähdettäessä joukkueesta näkyi se asenne, että me halutaan vielä tulla täältä. Kokonaisuus oli nousujohteinen ja on tärkeä muistaa, että juuri työnteon kautta ansaittiin voitto. Joukkue teki itse tämän nousun ja uskoi omaan työhönsä. Se kantaa pitkälle näissä jutuissa.

Mittelön ratkaisu nähtiin lopulta siis voittolaukauskilpailussa, jossa ratkaisijaksi nousi toistamiseen tällä kaudella Tapparan kaatajana toiminut Julius Nättinen. Jo pelkästään itseluottamuksen kannalta perjantai-iltana Tampereella nähdyllä nousulla voi pidemmässä juoksussa olla arvaamattoman isokin merkitys jatkoa ajatellen.

– Nämä ovat isoja asioita tällä matkalla ja näitä omenoita meidän täytyy nyt alkaa poimia, JYP-luotsi alleviivasi lopuksi.

JYP päättää viikon lauantaina kotikaukalossa, jossa pelattavassa 95-vuotisjuhlaottelussa vastaan asettuu Porin Ässät.

Osta lippusi peliin tästä!