HPK venyi voittoon jatkoajalla – ”Tehokkuutta olisi voinut olla lisää”

LähiTapiola Areenalla miekkailtiin keskiviikkona tasaväkinen taisto JYPin ja HPK:n välillä. Ottelun ratkaisu venyi lopulta jatkoajalle saakka, jossa voittajaksi nousi HPK maalein 2-3 (1-0, 0-1, 1-1, 0-1).

Otteluraportin tarjoaa Administer.

JYP tuli otteluun hyvin latautuneena, minkä seurauksena isännät olivat avauserässä selvästi pelin päällä. HPK-vahti Emil Larmi joutui urakoimaan veräjällään erässä peräti 18 torjuntamerkinnän verran ja kertaalleen kiekkoa myös jouduttiin kaapimaan hämeenlinnalaisrysästä. Hurrikaanisikermä huudatti kotiyleisöä avausmaalin merkiksi ajassa 11.27, jolloin Robert Rooba iski b-pisteeltä kiekon häkkiin Ossi Louhivaaran ja Nolan Yonkmanin esityöstä. Osuma oli JYP-hyökkääjälle kauden kymmenes.

Ensimmäinen erä oli meiltä erinomainen. Pelissämme oli paljon hyvää, mutta tehokkuutta olisi voinut olla vielä lisää. Saatiin luotua hyviä paikkoja, JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi kertasi avauserän tapahtumia.

– HPK-maalilla oli tosi paljon hässäkkää ja huomasi, että vastustajan veskarilla meni välillä herne nenään. Peliin tulo oli juuri sellainen mitä on painotettu joukkueen kesken. Mentiin maalille, lauottiin kiekkoa kohti ja oli uhkaa, JYP-hyökkääjä Robert Rooba puolestaan kertasi avauskolmanneksen tilanteita.

Robert Rooban (kesk). kaksi maalia eivät lopulta kantaneet JYPiä voittoon saakka (Kuva: Jiri Halttunen).

”Kaivettiin verta nenästä”

HPK sai toisessa erässä pelistä aavistuksen paremmin kiinni ja onnistui hyökkäämään hivenen avauserää tehokkaammin kohti JYP-maalia. Kertaalleen hämeenlinnalaisvieraat myös saivat pelivälineen JYP-häkkäri Eetu Laurikaisen taakse, kun vierasjoukkueen 1-1-tasoitus näki päivänvalon ylivoimalla. HPK-hyökkääjä Markus Nenonen nousi b-pisteelle ja kuittasi kiekon napakalla rannekudilla jyväskyläläisverkkoon pelin ylitettyä puolivälin.

Kolmannessa erässä kumpainenkin osapuoli onnistui vielä kertaalleen maalinteossa. JYPistä onnistujana kunnostautui toistamiseen Robert Rooba, joka sivalsi ylivoimalla maalin edestä isännät takaisin johtoasemaan. HPK:n 2-2-tasoituksesta vastasi puolestaan niin ikään kahden maalin iltaa viettänyt Markus Nenonen, joka ohjasi Robert Leinon syötön maalin edestä verkon perukoille.

– Kaivettiin vähän verta nenästä. Meille tulee välillä huolimattomia hetkiä kiekon kanssa ja puolustussuuntaan tulee sellaisia oho-tilanteita, joista HPK teki tasoitusmaalinsakin. Harmittaa älyttömästi, koska kokonaisuus on mennyt niin paljon eteenpäin viime viikkojen aikana, JYP-luotsi Lauri Merikivi manasi.

HPK-kassari Emil Larmi oli yksi joukkueensa voiton kulmakiviä 33 torjunnallaan (Kuva: Jiri Halttunen).

Yhteenoton voittaja haettiin lopulta jatkoajalta, jossa ratkaisijaksi nousi hämeenlinnalaisryhmittymän takaisin vierasvoittojen makuun palauttanut Niclas Lucenius. Ajassa 61.46 syntyneen 2-3-voittomaalin ansiosta HPK nousi tasapisteisiin sarjassa neljäntenä majailevan Tapparan kanssa. JYP puolestaan hinasi itsensä yhden sarjapisteen ansiosta ohi Jukureiden Liigan 13. sijalle.

– Pienet asiat pitää laittaa nyt kuntoon, sillä nyt ne eivät olleet hyviä. Annettiin vastustajalle pari aika helppoa maalia ja hävittiin peli siihen, JYPin molemmat täysosumat viimeistellyt Robert Rooba päätti.

JYPin kiekkoviikko jatkuu seuraavan kerran perjantaina, kun vierasjäällä luistelee vastaan Oulun Kärpät.

 

Teksti: Antti Hokkanen