IFK maalilla parempi – ”Tulokseen ei voi olla tyytyväinen”

IFK ja JYP tarjosivat Helsingin perjantai-illassa tasaisen ja vähämaalisen liigaväännön, jonka ratkaisut nähtiin vasta päätöserässä. Petopaitojen 1-0 (0-0, 0-0, 1-0) –voiton takuumiehinä kunnostautuivat voittomaalin iskenyt Lauri Kulmala ja 18 koppia kerännyt IFK-vahti Markus Ruusu.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

– Joukkue oli henkisesti ja fyysisesti valmistautunut otteluun hyvin. Pelaajat olivat ottaneet kopin asioista. Meidän työmoraali ja työmäärä antoivat mahdollisuuden taistella pelin voitosta, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi niputti pelin päätyttyä.

– Nollalla maalilla ei tietenkään voi peliä voittaa, mutta siitä huolimatta laadukas esitys joukkueelta. Erittäin tasainen peli ja laadukasta puolustamista, mutta 5 vs. 5 –pelissä ja ylivoimalla olisi pitänyt vielä tylymmin päästä hyökkäämään boksin sisään, Ahvenjärvi jatkoi.

JYP starttasi perjantaimittelöön väkevästi ja oli avauserän kenttätapahtumissa selvästi hallitsevampi osapuoli. Siinä missä IFK onnistui lähettämään pelivälineen ainoastaan seitsemästi kohti hurrikaaniveräjää, paiskoi JYP laattaa maalia kohti peräti 25 laukauksen verran. Jyväskyläläismiehistö pääsi pelaamaan ylivoimaakin kolmeen otteeseen, mutta ajoittain hyvin pyörineestä erikoistilannepelaamisesta huolimatta viimeinen terävyys maalipaikoissa jäi uupumaan.

– Vastassa oli joukkue, joka puolusti hyvin kurinalaisesti. Varsinkin IFK:n oman keskustan puolustaminen oli hyvää luokkaa, eikä me päästy kunnolla mittaamaan heidän maalivahdin kyvykkyyttä.

Éric Perrin paukutteli Helsingin perjantai-illassa henkilökohtaisia merkkipaaluja (Kuva: Tomi Natri / Liiga).

”Ylivoimalla olisi tarvittu onnistuminen”

Puntit tasoittuivat toisessa erässä, jossa IFK oli kiekollisesti niskan päällä. Isännät pääsivät erässä kahdesti ylivoimalle, mutta maaliin saakka yritykset eivät kuitenkaan kantaneet. Kotijoukkueen erän paras tekopaikka avautui maalille nousseelle Juhani Tyrväiselle, jonka maalintekoaikeet JYP-kassari Eetu Laurikainen kuitenkin onnistui nollaamaan.

JYPille tarjoiltiin saumoja maalintekoon pelin puolivälissä, kun IFK-hyökkääjä Erik Thorell esti keskialueella jyväskyläläiskippari Juha-Pekka Hytöstä rikkeen arvoisesti. Tilanteesta seurasi rangaistuslaukaus, jota hurrikaanihyökkääjä David Tomášek ei kuitenkaan onnistunut veivaamaan IFK-häkkäri Markus Ruusun taakse.

– Ylivoimalla olisi tarvittu onnistuminen, mutta toisaalta meidän puolustuspelaaminen ja alivoima olivat hyvällä tasolla. Olimme pelin alusta saakka valmiita, mutta maalipaikoissa olisi kaivattu kliinisempää viimeistelyä.

Eetu Laurikainen venyi kiekon tielle 11 kertaa ja joutui antautumaan kertaalleen (Kuva: Tomi Natri / Liiga).

IFK iskee ratkaisevan kerran

Pelin ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä ajassa 46.33, jolloin IFK-hyökkääjä Lauri Kulmala sivalsi voittomaaliksi jääneen 1-0-osuman JYP-verkkoon. Helsinkiläismiehistö sai purettua omalla puolustusalueellaan jyväskyläläispaineen, minkä seurauksena Janne Hämäläinen lähetti keskialueelta karanneen Kulmalan puolittaiseen läpiajoon edellä mainituin seurauksin.

– Luistelumäärä ja kamppailuhalu tulee säilyttää jatkossa. Tulokseen ei tietenkään voi olla tyytyväinen, mutta joukkueen ilme oli sellainen mitä me haluamme joukkueelta nähdä, JYP-luotsi paalutti lopuksi.

Ottelun tuoksinassa kirjoitettiin myös uusi luku Éric Perrinin kiekkouralle. Kanadalaishyökkääjä nimittäin nousi IFK-ottelun myötä kautta aikain eniten liigaotteluita (620) pelanneeksi ulkomaalaiskiekkoilijaksi ohi Allan Measuresin. Vuosi sitten nyt 12. liigakauttaan pelaava 43-vuotias Perrin nousi ulkomaalaisten pistetilaston kärkeen ohi Otakar Janeckyn (Perrinillä koossa 186 maalia ja 334 syöttöä). Perjantain koitos oli syyskuussa ensimmäisenä ulkomaalaispelaajana 500 pisteen rajan rikkoneen JYP-hyökkääjän ammattilaisuran 1300. runkosarjakamppailu.

JYP pelaa kuluvan vuoden viimeisen ottelunsa lauantaina, kun LähiTapiola Areenalla kiekkoiltavassa perhepelissä luistelee vastaan Porin Ässät.

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!