JYP päihitti Ässät – ”Voitettiin viimeisetkin irtokiekot”

JYPin ja Porin Ässien välinen kiekkotaisto tarjosi lauantaina LähiTapiola Areenalla tiukkoja tilanteita, joiden päätteeksi voittoa juhlivat lopulta hurrikaaninutut. JYP kirjasi vuoden viimeisessä koitoksessa tililleen voiton maalein 3-1 (2-0, 1-1, 0-0).

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Räväkkä lähtö. Loppu maltettiin puolustaa ja nyt voitettiin ne viimeisetkin irtokiekot maalin edessä, jotka ollaan monessa aiemmassa pelissä hävitty, JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi kiteytti taiston tauottua.

– Voittoja ei ole liikaa tullut, joten niistä pitää osata nauttia. Täytyy säilyttää sama fiilis, mikä saatiin ladattua tähän peliin. HIFK-ottelussa oli jo hyvä fiilis pelissä, mutta nyt saatiin ensimmäiseen erään ehkä vielä napsu lisää. Se riitti tällä kertaa, JYPin 2-0-maalista vastannut Janne Kolehmainen puolestaan totesi.

Mittelön ensimmäinen erä miekkailtiin läpi tasaisissa merkeissä. JYP sai luotua hyviä hyökkäyksiä Ässät-vahti Kasperi Kotkaniemen vartioimalle porilaisveräjälle, kun vastaavasti vierasmiehistön hyvät täsmäiskut saivat ajoittain pitämään JYP-kassari Joona Voutilaisen varpaillaan. Isännät saivat röyhkeiden maalille nousujen seurauksena pelivälineen kahteen otteeseen porilaisveräjän tuntumaan, mutta videotarkistusten jälkeen peliä jatkettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Kaukalossa alkoi toden teolla tapahtua avauskolmanneksen loppupuolella, jolloin JYP iski laatan kahdesti porilaisrysään. Ossi Louhivaara napautti taululle 1-0-lukemat ajassa 17.24 ja kun erää oli jäljellä vain 12 sekuntia, onnistui Janne Kolehmainen survomaan isännät kahden maalin johtoon.

– Vaaditaan koko joukkueen leveydeltä onnistumisia, että pystytään voittamaan pelejä. Onnistumiset ruokkivat itseluottamusta ja niiden kautta päästään peliin päälle paremmin. Pakko myöntää, että tuntuuhan se hyvälle, kauden avausosumansa viimeistellyt Kolehmainen maiskutteli.

Janne Kolehmaisen liigakauden avausmaalin tuuletukset olivat paljon puhuvat (Kuva: Jiri Halttunen).

”Pelin loppu lämmittää”

Keskimmäisen kolmanneksen alkupuoli edettiin tasatahdissa Ässien ollessa aavistuksen niskan päällä. Kertaalleen patalauma myös onnistui maalinteossa, kun Jussi Makkonen viimeisteli Ässien 1-2-kavennuksen näyttävän hyökkäyskuvion päätteeksi aikaan 28.43.

JYP otti otetta pelitapahtumista toisen erän jälkipuoliskolla, jossa nähtiin myös ylivoimalla syntynyt 3-1-johtomaali. Jarkko Immonen passasi hyökkäysalueella pelivälineen maalin edestä oikean puolen b-pisteen alakaaren tuntumaan. jossa päivystänyt Jani Tuppurainen kasvatti kotijoukkueen johdon jälleen kahteen maalin.

JYP puolusti päätöserässä johtoasemaansa onnistuneesti (Kuva: Jiri Halttunen).

Päätöserä miteltiin Ässien komennossa, eikä JYP varsinaisia maalitilanteisiin johtaneita hyökkäyksiä saanut aikaiseksi. Hurrikaanipuolustuksen jänne kesti silti lopulta päätössummeriin saakka, minkä seurauksena jyväskyläläisryhmittymä päätti vuoden 2018 maukkaaseen voittoon Ässistä.

– Pelin loppu lämmittää tosi paljon. Mentiin samoilla ketjuilla koko aika ja vaikka kiekko oli lopussa enemmän Ässien hallussa, niin jaksettiin silti puolustaa. Viimeisillä hetkillä tuli vielä irtokiekkoja meidän maalin edessä, mutta nyt ne olivat meidän lavassa, JYP-luotsi Lauri Merikivi hehkutti.

Vuodenvaihteen jälkeen JYP jatkaa pelejään seuraavan kerran ensi torstaina, jolloin ohjelmassa on vieraskamppailu Rauman Lukkoa vastaan.

 

Teksti: Antti Hokkanen