JYP palasi voittokantaan –”Kovaa taistelua molemmin puolin”

JYPin liigaviikon ainoa mittelö kiekkoiltiin perjantai-iltana LähiTapiola Areenalla, jossa vastassa oli Lahden Pelicans. Lätkänippujen sesongin toisesta yhteenotosta muodostui vähämaalinen kamppailu, joka kirjattiin lopulta JYPille 2-1 (2-1, 0-0, 0-0) -lukemin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Tämä ei varmasti yllä kauden huippupeleihin, mutta kovaa taistelua oli molemmin puolin. Meillä oli kaikki seassa mitä tähän hetkeen laitettavissa oli, JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi niputti ottelun jälkeen.

– Meiltä löytyi tunnetta ihan eri tavalla, kuin parissa aiemmassa pelissä. Vaikka meillä oli alla kaksi tappiota, niin ei meillä mitään hätää ollut, JYP-vahti Eetu Laurikainen puolestaan selvensi pelin lähtökohtia ja isäntien ulostuloa.

Ottelun kaikki kolme maalia iskettiin avauserässä, jossa alkutahdit löi ylivoimalla isännät 1-0-johtoon siirtänyt Jarkko Immonen. David Tomášek pelasi mainiolla poikittaissyötöllä kiekon vasemman puolen b-pisteelle Immoselle, joka ampui laatan ohi Pelicans-häkkäri Juho Olkinuoran.

Jarkko Immonen (toinen oik.) ja Jani Tuppurainen (ensimmäinen oik.) vastasivat JYP-maaleista (Kuva: Jiri Halttunen).

Pussinokkien 1-1-tasoitus nähtiin vajaan viiden minuutin kohdilla, kun vierasmiehistö pääsi käytännössä pelin ensimmäiseen kunnon maalipaikkaansa. Lahtelaishyökkääjä Jesse Saarinen passasi pelivälineen b-pisteen alakaarelta JYP-maalille, jossa nohevana kärkkynyt Hynek Zohorna pääsi tuikkaamaan lukemat 1-1:en.

– Sen verran on ollut nyt näitä pelejä, ettei yhteen tilanteeseen voi jäädä kiinni. Ihan sama missä kohtaa peliä se tulee, niin ei siinä auta kuin mennä eteenpäin. Aika monessa pelissä itse asiassa on tullut takaisku ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin tai ensimmäiseen erään, mutta monesti se on sitten myös jäänyt siihen, Eetu Laurikainen kommentoi lahtelaistasoitusta.

JYPin 2-1-johtomaali ja samalla kamppailun voitto-osumaksi jäänyt onnistuminen nähtiin ajassa 15.26. Jarkko Immonen voitti hyökkäyspään aloituksen, minkä jälkeen Jani Tuppurainen sivalsi saman tien pikkumustan Pelicans-verkkoon. Maali oli hurrikaanihyökkääjälle sesongin neljäs täysosuma.

1000 ammattilaisottelua tililleen saanut Nolan Yonkman (toinen oik.) piti kuria JYP-maalilla (Kuva: Jiri Halttunen).

”Kestettiin loppu loistavalla maalivahtipelillä”

Toinen erä edettiin aavistuksen JYP-merkkisesti, joskin isäntien kolme kaksiminuuttista antoivat myös Pelicansille omat saumat nousta mukaan voittotaisteluun. Päätöserä puolestaan tahkottiin selvästi lahtelaissävytteisissä merkeissä, minkä seurauksena hurrikaanipuolustus ja viimeisenä lenkkinä Eetu Laurikainen saivat alati olla tarkkana vierashyökkäysten kanssa.

– Pelicans heittää paljon kiekkoa pienestäkin kulmasta maalin eteen ja ne ovat monesti hankalia veskarille. Koskaan ei tiedä minne kiekko voi pomppia. Onneksi ei kuitenkaan tällä kertaa pomppinut sisään, hurrikaanihäkkäri linjasi.

Eetu Laurikainen (41) torjui 26 lahtelaiskutia ja aika ajoin myös kenttäpelaajia (Kuva: Jiri Halttunen).

Hyvistäkään yrityksistä huolimatta Pelicans ei kuitenkaan kyennyt maalia värkkäämään ja näin kahden tappioväännön jälkeen JYP palasi 2-1-voitolla takaisin voittojen makuun.

– Se mihin olen tosi tyytyväinen, on että meidän pelaajat uskalsivat haastaa kiekollisina yksi vastaan yksi –tilanteissa. Niissä meillä on ollut vähän vajaata. Me ei ole oikein uskallettu mennä, haastaa ja kokeilla. Nyt oli vähän erinäköistä menoa, Lauri Merikivi alleviivasi.

– Peli meni tiukaksi ja se johtui vähän myös omasta tehottomuudesta. Meillä oli hyvät paikat ratkoa peli aikaisemminkin, mutta kestettiin loppu loistavalla maalivahtipelillä. Puolustuspelaamiseen tarvitaan kuitenkin vielä vähän enemmän, että vastustajan laukaukset saadaan jäämään matkalle, JYP-luotsi lisäsi.

JYPin kiekkokausi jatkuu seuraavan kerran ensi keskiviikkona, jolloin LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu Hämeenlinnan Pallokerho.

 

Teksti: Antti Hokkanen

 

Osta lippusi peliin tästä!