JYP voittoon Jukureista – ”Hieman haastava ilta”

JYPin ja Jukureiden tiistain kohtaaminen oli kauden aiempien yhteenottojen tapaan tasaisen tiukka kamppailu sarjapisteistä. Jatkoajalle saakka venynyt mittelö kirjattiin lopulta JYPille päätösmaalein 1-2 (0-1, 1-0, 0-0, 0-1).

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Hieman haastava ilta oli. Meillä oli kolmannen erän lopussa paikat ratkaista ottelu kahden miehen ylivoimalla, mutta ei käytetty sitä hyväksemme. Jouduttiin jatkoajalle ja onneksi saatiin nyt lisäpiste kahden aiemman tappion jälkeen, JYPin molemmissa maaleissa alustajana kunnostautunut Jerry Turkulainen totesi taiston tauottua.

JYP puolusti läpi ottelun omaa maalinedustaansa todella tiiviisti, minkä seurauksena pelivuorossa olleen hurrikaanikassari Joona Voutilaisen veräjällä ei todella vaarallisia maalipaikkoja nähty.

– Ollaan kiinnitetty maalineduspelaamiseen erityishuomiota. Tiedetään, että sitä pitää parantaa, ettei vastustajat saa ilmaisia maaleja. Tällä kertaa onnistuttiin siinä erittäin hyvin, eikä Jukureilla ollut oikeastaan edes kunnon paikkoja.

Jyväskyläläisvieraat saivat kunnian iskeä taululle ottelun avausmaalin, kun Markus Jokinen napautti vajaan kuuden peliminuutin kohdalla b-pisteeltä laatan ohi Jukurit-häkkäri Sami Rajaniemen. Hurrikaaniryhmittymä sai aktiivisen pelinsä ansiosta hyökkäysalueella parempia tilanteita aikaan, mutta seuraavasta maalista vastasi kuitenkin Jukurit. Isännät pääsivät ylivoimalle toisen erän alkajaisiksi, minkä seurauksena Aleksi Salonen rankaisi siniviivavedollaan entistä seuraansa tasoittaen tilanteen 1-1:en. Molemmille joukkueille tarjottiin erässä vielä muutamaan otteeseen ylivoimaa, mutta kolmanteen erään edettiin tasatilanteessa.

Mikkeliläismiehistölle tarjottiin voiton avaimia kolmannen erän alkupuolella, kun JYP-puolustaja Oscar Eklund koukki läpiajossa ollutta Vadim Pereskokovia rangaistuslaukauksen arvoisesti. Pereskokov ei kuitenkaan onnistunut iskemään tilannetta seurannutta yritystään verkkoon, joka taasen antoi JYPille mahdollisuudet voittomaalin tekoon hetkeä myöhemmin. Vierasnippu nimittäin pääsi viimeisen viisiminuuttisen aikana tahkoamaan kahden miehen ylivoimaa vajaan puolentoista minuutin verran, jonka aikana JYP ei kuitenkaan onnistunut iskemään pelivälinettä jukurirysään.

Jerry Turkulainen oli pelipäällä Mikkelin tiistai-illassa (Kuva: Jiri Halttunen).

”Ihan mukava oli pelata lätkää”

Jatkoaikaa ehdittiin lopulta pelata ainoastaan 12 sekuntia, kunnes Juuso Vainio niittasi oikean puolen b-pisteeltä JYPille sesongin kuudennen vierasvoiton. Osuma oli hurrikaanipuolustajalle kauden ensimmäinen.

– Parantamisen varaa on vielä. Olemme kuitenkin pelanneet tiukkoja pelejä, mutta jos meillä jatkossa on kolmannen erän kaltaisia mahdollisuuksia päättää peli, niin niissä meidän täytyy vastaisuudessa onnistua.

– Me ei muutenkaan olla kauhean hyvällä prosentilla osuttu maalipaikoista, niin sitä on jatkossa saatava paremmaksi. Nyt oli tärkeää saada lisäpiste matkaan, kun ei kerran kolmea saatu.

JYPiläisittäin ottelun näkyvin koostumus oli hyökkäystrio Turkulainen-Éric Perrin-Markus Jokinen. Laitahyökkääjien ohella myös ketjussa keskushyökkääjänä pelannut Perrin kirjautti nimensä pistesarakkeeseen (0+1).

– Ihan mukava oli pelata lätkää. Kentän kanssa kulki ja saatiin luotua hyvin paikkoja. Joskus se vaan tuntuu helpolta, Jerry Turkulainen naurahti.

JYP pelaa vielä yhden liigaottelun ennen joulua, kun perjantaina LähiTapiola Areenalle saapuu vieraaksi Vaasan Sport.

 

Teksti: Antti Hokkanen

 

Osta lippusi peliin tästä!