Kärpät nujersi JYPin voittolaukauksilla – ”Saappaat jalassa kaaduttiin”

Kärpät ja JYP tarjosivat Oulun Energia-Areenalla perjantai-iltana vähämaalisen yhteenoton, jonka voittaja löydettiin lopulta voittolaukauskilpailusta. Kaksi sarjapistettä tilastoitiin Kärpille maalein 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 1-0).

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Koitoksen avauskolmannes tahkottiin läpi kärppäkomennossa. Kotijoukkue oli kuskin paikalla kiekonhallinnan kanssa, kun vierasmiehistö vastaavasti sortui jäähyilemään peräti kolmeen otteeseen. Hurrikaanikakkosista seuranneista erikoistilanteista syntyi myös ottelun avausmaali, josta vastasi vajaan yhdeksän peliminuutin kohdalla maalinteossa onnistunut Ville Leskinen. Oululaislaituri pääsi tälläämään laatan tyhjään JYP-veräjään b-pisteiden välistä tilanteesta, jota edelsi ketjukaveri Michal Kristofin maalintekoyritys hurrikaanimaalin kulmalla.

– Ensimmäisessä erässä emme ihan päässeet peliin kiinni. Tietenkin siinä oli alivoimaa sen verran paljon, että se sekoitti rytmiä aika pahasti. Muutama alkukierros päästiin vielä lyhyellä, hyvällä vaihtorytmillä peliin sisään, kunnes jäähyt sekoittivat rytmiä, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi kertasi kamppailun ratkettua.

Éric Perrin (11) vastasi JYPin ainoasta osumasta ja Miika Lahti (28) puolestaan pelasi Oulussa liigauransa 500. pelinsä (Kuva: Mikko Pylkkö / Liiga).

”Puolustustahto oli kova”

JYP lisäsi toisessa erässä aktiivisuuttaan ja yritti suistaa kärppäjunaa raiteiltaan, mutta viimeinen terävyys hurrikaanipaidoilta jäi tilanteissa kuitenkin vielä uupumaan. Pelin jälkimmäisellä kolmanneksella JYP sai aiempaa enemmän trafiikkia kärppäveräjälle, mutta yrityksistä huolimatta peliväline ei meinannut löytää tietään oululaishäkkiin. Lauri Merikiven suojatit esittivät erässä aktiivista karvauspeliä ja loivat lukuisia hyökkäyspään tilanteita.

– Pystyttiin lisäämään koko pelin ajan aktiivisuutta ja omaa rohkeutta. Se oli hyvin lupaavaa ja mielestäni se tärkein juttu, mikä meidän pitää ottaa tästä pelistä mukaan. Pelin aktiivisuus, rohkeus liikkua kiekolla ja kiekottomien pelaajien luistelutyö niin hyökkäys- kuin puolustuspelissä olivat hatunnoston arvoisia suorituksia.

– Puolustustahto oli kova, emmekä me antaneet Kärpille mahdollisuutta vastahyökkäyspelaamiseen. Se antaa usein myös mahdollisuuden voittaa pelejä.

JYP-miehistö puolusti Eetu Laurikaisen vartioimaa hurrikaaniveräjää kovalla asenteella (Kuva: Tomi Vastamäki / Liiga).

Perrin ohjaa tasoituksen

Jyväskyläläisittäin kauan kaivattu – ja kolmannen erän tilanteisiin nähden ansaittu – tasoitusosuma näki viimein päivänvalon ajassa 50.59, jolloin Éric Perrin ohjasi taidokkaasti Jerry Turkulaisen viivavedon kärppärysään. Kanadalaishyökkääjä nousi samalla tällä sesongin 12. maalillaan JYPin sisäisen maalipörssin kärkisijalle.

– Kolmannen erän pelaaminen oli oikeansuuntaista. Ansaitsimme tasoitusmaalin työn ja liikkeen kautta. Haluttiin mennä maalille ja toimittaa kiekkoa maalille. Se oli sitä mitä joukkueelta pyydettiin ja kun niitä asioita tapahtuu, niin se on oikea suunta.

Väännön ratkaisu kaivettiin esiin lopulta voittolaukauskilpailusta, jossa ratkaisijaksi nousi 2-1-voiton Kärpille kuitannut Aleksi Heponiemi.

– Saappaat jalassa kaaduttiin, mutta tämä ote pitää säilyttää. Yhtään vähempi ei riitä tällä hetkellä.

JYPin kahden kamppailun liigaviikko piti sisällään 2-3-jatkoaikatappion sarjanelosena majailevalle Hämeenlinnan Pallokerholle ja Liigan piikkipaikalla seilaavalle Kärpille kärsityn voittolaukauskilpailutappion. Vastustajat olivat sarjan kärkipäätä, jotka JYP lähtöasetelmista huolimatta pystyi haastamaan.

– Olemme edelleen menossa oikeaan suuntaan, mutta meidän on tehtävä töitä jokaisessa vaihdossa. Pelissämme alkaa jo olla oikeita asioita ja kun niitä asioita tehdään yhdessä, niin se tuottaa myös sen tuloksen, JYP-luotsi Jukka Ahvenjärvi päätti.

Liiga jatkuu JYPin osalta seuraavan kerran ensi tiistaina, kun vieraskaukalossa luistelee vastaan Mikkelin Jukurit.

 

Teksti: Antti Hokkanen