Kärpät tyrmäsi JYPin – ”Nöyrästi perusasioihin parannusta”

JYPin paluu joulutauolta liigapelien pariin ei sujunut täysin odotusten mukaisesti. Vieraskaukalossa Oulun Kärppiä vastaan käyty mittelö oli vielä kahden erän jälkeen avoin, kunnes kotijoukkue tuli ja iski ratkaisevat kuoliniskut päätöserässä. Loppulukemat Kärpille 6-2 (2-1, 1-1, 3-0).

Otteluraportin tarjoaa Administer.

– Ensimmäinen ja toinen erä näytti vähän suuntaa, että jotain hyvää olisi tulossa. Kärppien vastahyökkäyspelaaminen ja suorahyökkäystehokkuus olivat kuitenkin murhaavia, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi totesi taiston tauottua.

Kahden erän jälkeen Oulussa edettiin toiselle erätauolle Kärppien 3-2-johtolukemissa. Isäntien kolme ensimmäistä osumaa kirjattiin Mika Pyörälälle, Radek Koblížekille ja Ville Leskiselle. Jyväskyläläisvieraiden illan täysosumat tilastoitiin puolestaan Samuli Ratiselle ja Markus Jokiselle.

– Vastustajan maalivahti (Jussi Rynnäs) pelasi loistavan pelin ja otti torjuntoja varsinkin avauserässä niillä tärkeillä hetkillä, jolloin me olisimme voineet saada maaleja.

Éric Perrin syötti JYPin molemmat osumat Oulussa (Kuva: Mikko Pylkkö / Liiga).

”Tappioita ei voida jäädä murehtimaan”

Kärpät hyökkäsi viimeiselle kolmannekselle tehokkaasti, minkä seurauksena JYP-kassari Eetu Laurikainen joutui kaapimaan kiekkoa maalistaan peräti kolmeen otteeseen. Yhteistä jokaiselle kärppämaalille oli se, että niistä jokainen iskettiin verkkoon aivan JYP-veräjän edustalta. Toisaalta osumia myös edelsi kotijoukkueen tehokas vastahyökkäyspelaaminen. Kärppien maaleista vastasivat Oskar Osala, Tino Metsävainio ja toistamiseen ottelussa osunut Ville Leskinen.

– Hukattiin keskialueella kiekkoja ja Kärpät iski niiden seurauksena muutaman maalin. Jos hukataan tuollaisella määrällä kiekkoja, niin se ei ole koskaan hyvä tilanne. Siihen ei voi olla tyytyväinen.

Tappiosta huolimatta JYP-luotsi löysi joukkueensa esityksistä myös hyviä asioita. Sesongin kolmannen täysosumansa iskeneen Samuli Ratisen ja pitkän tauon jälkeen peleihin palanneen Mikko Mäenpään otteet lämmittivät hurrikaanivalmennuksen mieltä.

– Hieno asia, että Mikko Mäenpää oli jälleen pelaamassa. Vaikka maaleja tuli omiin, niin hän toi suoritusvarmuutta kiekolliseen peliin ja avauspelaamiseen. Mikon mukana pelaamiseen tuli ryhtiä ja oveluutta. Samuli Ratisen kiekollinen peli ja vahvat ratkaisut lämmittävät myös.

– Täytyy kuitenkin muistaa, että yhdessä voitetaan ja hävitään. Meidän pitää ottaa nöyrästi perusasioihin parannusta ja sen kautta päästä parempaan peliin kiinni. Me tiedetään, että tappioita on tullut, mutta niitä asioita me ei voida jäädä murehtimaan. Pyritään koko ajan tekemään asioita paremmin ja paremmin. Joskus ne voi olla raskaita hetkiä, mutta meidän täytyy itse olla nyt hyvin vahvoja tämän asian kanssa.

JYP jatkaa pelejään perjantaina, jolloin vieraskaukalossa tulee vastaan Helsingin IFK.

 

Teksti: Antti Hokkanen