Sport nipisti pisteet JYPiltä – ”Kova kamppailupeli, jossa sattui ja tapahtui”

JYPin kolmen vieraskamppailun kiekkoviikko sai päätöksensä lauantaina Vaasassa Sportin vieraana. Kiekkonippujen yhteenotosta muodostui vaihderikas mittelö ja se oli jo menossa JYPin nimiin, kunnes Sport nousi varsinaisen peliajan päätöshetkillä voittoon 4-3 (1-0, 0-1, 3-2) –lukemin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

– Vaasassa nähtiin kova kamppailupeli, jossa sattui ja tapahtui kaikilla kentän osa-alueilla. Erikoistilanteet näyttelivät isoa roolia ja pelattiin niitä aika paljon molempiin suuntiin, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi summasi ottelun ratkettua.

Väännön avauskolmanneksesta muodostui hivenen rikkonainen jäähyjen seurauksena, mutta niistäkin huolimatta erä tahkottiin läpi vaasalaiskomennossa. Siinä missä JYP ei juurikaan kyennyt luomaan vaarallisia tilanteita kotkahäkkäri Mika Järvisen veräjälle, pääsi Sport sen sijaan useampaan otteeseen hyville tekopaikoille. Kertaalleen kiekko myös löysi tiensä Pekka Tuokkolan vartioimaan JYP-maaliin, kun William Rapuzzi siirsi Roope Talajan vedosta syntyneen irtokiekon hurrikaanirysään.

Toinen kolmannes kiekkoiltiin sekin läpi Sportin hallinnassa, joskin osaltaan sitä edesauttoi JYP-jäähyily. Isäntien otteesta huolimatta jyväskyläläisvieraat onnistuivat seuraavan maalin teossa, kun Ossi Ikonen napautti erän jälkipuoliskolla laatan vaasalaisverkkoon tasoittaen lukemat 1-1:en.

– Peli oli lukuisten jäähyjen vuoksi aika rikkonainen ja välillä tuntui, ettei kumpikaan joukkue päässyt 5 vs. 5 –pelirytmiin kunnolla kiinni.

Ossi Ikonen vastasi JYPin 1-1-tasoitusmaalista (Kuva: Photomotion / Liiga).

”Sport oli ratkaisuhetkillä ahnaampi ja nälkäisempi”

Sport siirtyi ottelussa toista kertaa johtoon päätöserässä, kun Oskari Manninen lähetti siniviivalta pelivälineen JYP-maaliin aikaan 45.26. Tästä ehti kulua kuitenkin vain 53 sekuntia, minkä jälkeen Jani Tuppurainen kuittasi maalintekosektorilta lukemat 2-2:en. Muutamaa minuuttia myöhemmin JYP siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa kuskin paikalle, kun Robert Rooba iski ylivoimalla jyväskyläläisvieraat 3-2-vierasjohtoon.

Peli näytti jo menevän hurrikaanimiehistölle, kunnes koitti varsinaisen peliajan päätösminuutti. Hetkeä aiemmin Sport oli ottanut aikalisän seurauksena Mika Järvisen pois maaliltaan ja lähti hakemaan tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Tässä tavoitteessa kotkapaidat myös onnistuivat Tony Sundin tasoittaessa ylivoimalla tilanteen 3-3:en 55 sekuntia ennen täyttä aikaa.

Kotijoukkueen täydellisesti onnistunut takaa-ajo huipentui vain 15 sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä. Sport-hyökkääjä William Rapuzzi kuittasi toistamiseen Roope Talajan laukauksesta seuranneen irtokiekon JYP-verkkoon ja Sportille näin maukas 4-3-voitto.

– Kysehän oli siitä, että piti päästä hyvällä kamppailupelillä peliin kiinni. Pitkään siinä roikuttiin ja oltiin johdossa, mutta kovan kotiyleisön siivittämä Sport oli ratkaisuhetkillä ahnaampi ja nälkäisempi maalinedustilanteissa.

Kolmen vierasväännön viikko käynnistyi JYPin osalta KalPa-voitolla, jota seurasivat tappiot IFK:lle ja Sportille. Mollivoittoisesti päättyneen rypistyksen jälkeen täytyy kuitenkin muistaa myös viikon aikana nähdyt hyvät asiat.

– Nyt täytyy ryhdistäytyä ja hakea se rytmi uudestaan takaisin. Tällaiset rupeamat ovat tietysti aina haasteellisia, mutta pelaajien fokus ja keskittyminen otteluihin oli tämän viikon olennaisin pointti. Pelaajat hoitivat sen myös viimeisen päälle hienosti, Jukka Ahvenjärvi päätti.

JYP jatkaa sarjakauttaan seuraavan kerran ensi perjantaina, jolloin LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu Lahden Pelicans.

 

Teksti: Antti Hokkanen

 

Osta lippusi peliin tästä!