Sport punnersi JYPin nurin jatkoajalla – ”Eihän se paljoa naurata”

LähiTapiola Areenan perjantai-illassa nähtiin kiekkovääntö, jossa JYP oli voiton syrjässä kiinni aina varsinaisen peliajan päätössekunneille asti. Vaasan Sport ei kuitenkaan jättänyt kiveäkään kääntämättä, minkä seurauksena kotkapaidat saalistivat lopulta matkaansa 2-3 (0-0, 1-0, 1-2, 0-1) –jatkoaikavoiton.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Kamppailun avauserä tahkottiin läpi tasaisissa merkeissä, jossa ei lopulta täysosumia tarjottu. Molemmissa kenttäpäädyissä nähtiin muutamia hyviä tilanteita, mutta kummatkin maalivahdit (Eetu Laurikainen, JYP – Mika Järvinen, Sport) onnistuivat vielä tässä vaiheessa pitämään veräjänsä puhtaana.

– Eihän se paljoa naurata. Nihkeä peli meiltä kaiken kaikkiaan. Olen aika pettynyt siihen millainen tunne ja energia meillä oli pelin alkuun. Se ei ollut lähelläkään sitä mitä haettiin, JYP-luotsi Lauri Merikivi manasi kamppailun tauottua.

– Parannettiin vähän pelin aikana ja oltiin nihkeällä pelillä voitossa kiinni loppumetreille saakka. Muutama huolimaton jäähy kuitenkin lopulta maksoi aika paljon, Merikivi lisäsi.

Ottelun avauskiekon pudotti Valtran toimitusjohtaja Jari Rautjärvi (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP oli toisen erän alkupuoliskolla kiekollisesti hallitsevampi osapuoli, minkä seurauksena illan avausmaalista vastasivatkin isännät. Julius Nättinen passasi hyökkäyspäässä kiekon b-pisteiden välissä väijyneelle Jarkko Immoselle, joka sivalsi kääntölaukauksella JYPin 1-0-johtoon ajassa 32.55. Sport pääsi otteluun paremmin kiinni pelin vanhetessa, mutta kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Hurrikaaninutut starttasivat kolmanteen erään tehokkaasti, kun Julius Nättinen siirsi ylivoimalla kotijoukkueen 2-0-johtoon ajassa 41.20. Jerry Turkulainen passasi hyökkäyskulmasta laatan oikean puolen b-pisteelle, josta Nättinen napautti kiekon ohi Sport-häkkäri Mika Järvisen.

– Sport on tämän kauden aikana osoittanut olevansa erittäin kova joukkue. Me valmistaudutaan jokaiseen peliin samalla tavalla ja se miksi näissä peleissä käy näin, on hankala tähän hetkeen löytää mitään yksittäistä syytä.

Pikkujoulupelissä väännettiin tasaisen tiukasti jokaisessa tilanteessa (Kuva: Jiri Halttunen).

”Peli oli hanskassa, kun pelattiin viisi vastaan viisi –peliä”

JYPillä oli tämän jälkeen erässä vielä muutamat todella maukkaat maalintekotilanteet (muun muassa Jani Tuppuraisen läpiajo, sekä Jerry Turkulaisen ja Éric Perrinin vastahyökkäystilanne), mutta peliväline ei enää löytänyt tietään vaasalaisverkkoon. Tästä seurasi lopulta se, että JYP tarjosi jäähyillään Sportille avaimia nousta mukaan voittotaisteluun – ja ne kotkamiehistö myös käytti hyväkseen. Vaasalaishyökkääjä Roope Talaja niittasi 2-1-kavennuksen aikaan 55.24 ja sama mies oli asialla 2-2-tasoituksessa, joka näki päivänvalon vain 12 sekuntia ennen täyttä aikaa.

– Peli oli hyvin hanskassa, kun pelattiin viisi vastaan viisi –peliä. Saimme vähän kevyehkön ensimmäisen jäähyn (Mikko Kuukka) ja toinen oli hieman huolimaton jäähy (Mikko Kalteva). 6-4-tilanteessa todennäköisesti aina jostain se maalipaikka tulee. Silloin pitää vaan olla isona ja taistella ne hetket. Nyt Sport oli siinä tehokas.

Jatkoajalla JYPillä oli paremmat maalipaikat, mutta niin vain Sportin varsinaisen peliajan nousu kantoi lopulta jatkoaikavoittoon saakka. Kotkamiehistön vierasjuhlinnat käynnistyivät ajassa 62.57, jolloin Olavi Vauhkonen nousi jyväskyläläisveräjälle ja paiskasi laatan ratkaisevan kerran ohi JYP-kassari Eetu Laurikaisen.

JYP joutui lopulta poistumaan jäältä tappio niskassaan (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP palaa joulutauolta tapaninpäivänä, jolloin kinkkuja sulatellaan vieraskaukalossa Oulun Kärppiä vastaan.

 

Teksti: Antti Hokkanen