Ilves luisteli JYPin nurin – ”Viimeisessä erässä pelattiin oikeaa jääkiekkoa”

JYP kohtasi lauantaina vieraskaukalossa Tampereen Ilveksen back-to-back –viikonlopun toisessa yhteenotossa. Joukkueiden välisestä koitoksesta muodostui lopulta totaalinen isäntien näytös, minkä päätteeksi kolme sarjapistettä tilastoitiin Ilvekselle 3-1 (2-0, 1-0, 0-1) –päätöslukemin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Pelistä ei oikeastaan voi muuta sanoa, kuin että vasta viimeisessä erässä pelattiin oikeaa jääkiekkoa, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi manasi ottelun tauottua.

Kamppailun avauserä miteltiin läpi täydellisessä Ilves-komennossa. Kotijoukkue painoi peliä JYP-alueelle käytännössä vaihto toisensa jälkeen, kun samaan aikaan jyväskyläläisvieraiden huippuhetket loistivat poissaolollaan. Pirteästi pelin käynnistäneet tupsukorvat onnistuivat erän aikana kahdesti maalinteossa. 1-0-osumasta vastasi maalintekosektorilta ylivoimalla osunut Topias Haapanen ja 2-0-maalin iski puolestaan Juho Liuksiala, joka pääsi kuittaamaan kiekon verkkoon hurrikaaniviisikon luvattoman lepsun puolustuspelaamisen seurauksena.

– Oli paljon asioita, mitkä jäivät meillä puheen asteelle. Kyse ei ollut siitä, että Ilves teki heti pelin alussa maalin, kohta toisenkin ja vielä kolmannen ylivoimalla toiseen erään. Matka on meillä siinä mielessä kesken, että jokaisen yksilön pitää pystyä parantamaan omaa suorittamistaan. Nyt siihen olisi ollut paikka heti pelin alusta asti.

Ilves jätti JYPin lauantai-iltana vaille mahdollisuuksia (Kuva: Photomotion / Liiga).

”Pitää taistella kynsin ja hampain”

Toinen kolmannes käynnistyi sekin JYPin osalta tuloksellisesti heikosti. Ilves pääsi pyörittämään ylivoimaa erän alkupuolella, minkä seurauksena Joona Ikonen niittasi maalin edestä pelivälineen ohi JYP-häkkäri Joona Voutilaisen. Tilannetta edelsi Ilves-puolustaja Oskari Laaksosen siniviivakuti, josta seuranneesta irtokiekosta Ikonen pääsi tälläämään isännät jo 3-0-johtoon. Hurrikaanipaidat onnistuivat toisella jaksolla lähentelemään Ilves-vahti Antti Lehtosta avauserää paremmin, mutta isommassa kuvassa kotijoukkue oli erässä taasen hallitsevampi osapuoli.

– Loppua kohden pelimme parani, mutta se ei tässä sarjassa yksinkertaisesti riitä. Ollaan siinä tilanteessa, että meidän pitää taistella voitosta kynsin ja hampain. Jokaisen yksilön täytyy laittaa peliin kaikki mitä kropasta löytyy.

Joona Voutilainen haali taiston tuoksinassa kasaan 31 koppia (Kuva: Photomotion / Liiga).

Viimeisessä erässä JYP sai kahdesta aiemmasta jaksosta poiketen hyökkäyspeliään parempaan kuosiin. Tämän seurauksena hurrikaanijoukkue onnistui myös 1-3-kavennuksessa, kun Robert Rooba niittasi ylivoimalla kiekon reppuun aikaan 58.03. Osuma syntyi kuitenkin auttamatta liian myöhään ja näin Ilvekselle back-to-back –viikonlopun toisen osan kiinnitys 3-1-voiton ansiosta.

– Meidän jokaisen täytyy pystyä valmistautumaan peleihin paremmin. Kaikki muutkin joukkueet taistelevat tällä hetkellä pisteistä. Silloin pitää pystyä olemaan kovempi, sitkeämpi ja valmistautua paremmin. Asioiden edessä täytyy olla nöyrä, mutta lataus täytyy jatkossa löytyä paremmin, JYP-luotsi Jukka Ahvenjärvi päätti.

Seuraavan kerran JYP luistelee jäälle liigaväännön merkeissä ensi keskiviikkona. Tuolloin LähiTapiola Areenalla käytävässä koitoksessa asettuu vastaan Lappeenrannan SaiPa.

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!